Primăria Miercurea-Ciuc solicită finanțare pentru autobuze electrice care să deservească zona metropolitană

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Primăria Miercurea-Ciuc solicită finanțare pentru zece autobuze electrice și stațiile de încărcare ale acestora care să deservească zona metropolitană.  Finanţarea preconizată de 24 de milioane de lei din Planulul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar permite efectuarea a şase curse regulate de autobuz dus-întors pe trei linii.

 

Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a adoptat, în cadrul unei şedinţe extraordinare desfăşurată în această dimineaţă, o hotărâre privind cererea de finanţare în valoare de 24 de milioane de lei.

Prin acest proiect de mare anvergură se poate atinge unul dintre obiectivele principale privind zona metropolitană Ciuc. Este îmbucurător faptul că guvernul, prin intermediul PNRR-ului, va subvenţiona în întregime costurile eligibile pentru achiziţionarea de autobuze ecologice, cu emisii zero, inclusiv procurarea staţiile de încărcare necesare. Acest proiect a fost realizat printr-o cooperare strânsă cu celelalte localităţi din zona metropolitană. Trebuie menţionat faptul că pentru obţinerea finanţării suntem în competiţie cu  oraşe din ţară. Realizarea acestui proiect trebuie să fie o prioritate pentru această zonă.„, a declarat Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc.

Potrivit notei de fundamentare a deciziei, autobuzele vor circula pe trei rute. Pe fiecare dintre cele trei rute vor exista şase curse regulate dus-întors. Pentru aceste curse punctul terminus va fi staţia de autobuz din Miercurea Ciuc.

Traseele sunt următoarele:

1. Miercurea-Ciuc–Delniţa–Păuleni-Ciuc–Şoimeni–Miercurea Ciuc;

2. Miercurea-Ciuc–Ciceu–Siculeni–Racu–Gârciu–Văcăreşti–Mihăileni–Frumoasa–Nicoleşti–Miercurea-Ciuc;

3. Miercurea-Ciuc–Leliceni–Misentea–Bancu–Sânmartin–Sânsimion–Sântimbru–Sâncrăieni–Miercurea-Ciuc.

Autobuzele electrice care vor fi cumpărate au o lungime de 10 metri, şi vor avea o staţie de încărcare care va funcţiona pe timp de noapte.  Cererea de finanţare prevede, de asemenea, şi patru încărcătoare rapide. Valoarea totală a proiectului este de 4,8 milioane de euro, adică aproape 24 de milioane de lei. Municipalitatea va acoperi costurile neeligibile, care va consta din instalarea staţiilor de încărcare.

În alte ordine de idei, municipalitatea intenţionează să utilizeze fonduri din PNRR pentru a finanţa renovarea termică a mai multor blocuri de locuinţe, a sediului primăriei, a centrului de relaţii cu publicul al Primăriei, precum şi a clădirii Teatrului „Csíki Jétékszín”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy