Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria municipiului Miercurea Ciuc a anunțat lansarea următorului program de reabilitare termică

Fondurile europene din perioada de finanțare 2021–2027, respectiv planul de redresare și reziliență a Uniunii Europene, pune municipiul Miercurea Ciuc într-o poziție avantajoasă, în care poate fi realizată acoperirea de 50% în cadrul programelor de reabilitare termică. 

Asociațiile de proprietari pot depune dosarul de înscriere până la 10 septembrie.

Municipiul și-a luat deja partea din aceste programe, iar perioada din fața noastră ne oferă noi oportunități. Pregătirea profesională a biroului nostru de specialitate și experiența lor profesională în acest domeniu vor fi cu siguranță în avantajul nostru și suntem încrezători că cât mai multe asociații de proprietari se vor alătura programului. De asemenea, ne pregătim să oferim locatarilor de blocuri un instrument de finanțare pe termen lung pentru finanțarea contribuției proprie.”, a declarat primarul Korodi Attila la conferința de presă la care a fost anunțată lansarea programului local multianual privind creștera performanței energetice a blocurilor de locuit.

În Miercurea Ciuc, conform viceprimarului Bors Béla, 102 din cele 296 de blocuri sunt deja izolate termic, ceea ce înseamnă o acoperire de 34%. De asemenea,  încă 194 de blocuri ar putea fi ținta noului program.

Cele 104 de asociații de proprietari, care administrează cele 194 de blocuri, vor fi contactate de primărie printr-o adresă. După cum a relatat doamna director Dósa Eszter Zsuzsanna (Direcția de proiecte cu finanțare nerambursabile), documentele pe care asociațiile de proprietari trebuie să le prezinte atunci când depun cererea vor fi transmise tuturor destinatarilor ca atașament.

În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 213/2021 prin care se aprobă lansarea înscrierii asociațiilor de proprietari în programul local multianual privind creștera performanței energetice a blocurilor de locuit, asociațiile de proprietari interesate vor prezenta următoarele documente: hotărârea Adunării Generale a Asociaților cu privire la participarea în program, lista cu proprietarii apartamentelor, cu semnătură (min. 2/3), fișa tehnică a blocului, contractul de mandat semnat și declarația proprietarilor apartamentelor care vor contribui cu 100% din cheltuielile aferente apartamentelor aflate în proprietatea persoanelor juridice, sau a apartamentelor aflate în proprietatea persoanelor fizice, dar utilizate în alt scop decât locuință.

Asociațiile de proprietari care doresc să se înscrie în program pot depune dosarul de înscriere până la 10 septembrie 2021.

  • informații furnizate de Primăria municipiului Miercurea Ciuc

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.