Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria municipiului Miercurea Ciuc anunță că vremea ploioasă continuă să împiedice împrăștierea pietrișului

  • Înainte de Rusaliile catolice, un nou strat de pietriș a fost așezat pe rutele cele mai utilizate de pelerini, dar de atunci, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, lucrările nu au progresat în ritmul sperat. De îndată ce terenul devine adecvat, urmează zona Szécseny.

La 19 mai 2021. Primăria municipiului Miercurea Ciuc a încheiat un contract cu firma Winfor Building SRL, pentru a împrăștia pietrișul pe străzile pietroase. În acel moment, mai multe secțiuni de-a lungul drumului Szék (folosit ca parcare), „piața” din fața Casei Fodor și străzile care duceau la șaua pelerinajului au fost imediat repietruite, Pietrișul pentru zona Szécseny a fost comandat, însă condițiile meteo nu permit continuarea lucrărilor.

sursa foto: Primăria municipiului Miercurea Ciuc

Împrăștierea pietrișul ar crea o „baltă de noroi” , astfel încât atât primăria, cât și antreprenorul  trebuie să aștepte o vreme mai favorabilă.

Lista de priorități începe cu Szécseny și continuă cu Csiba. Acestea sunt urmate de zonele Jigodin, Șumuleu, Taploca și zona industrială de vest, însă sunt planificate intervenții mai mici și în cartiere.

Calculând și cu străzile noi din zona Szécseny, pe aproximativ 60 de străzi vor fi împrăștiate cu pietriș.

Adoptarea târzie a bugetului național și primăvara ploioasă, fac dificilă îndeplinirea tuturor obiectivilor, dar biroul Primăriei lucrează pentru a efectua lucrări de întreținere pe toate străzile.

 

  • Informații furnizate de Primăria municipiului Miercurea Ciuc

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *