Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria municipiului Miercurea Ciuc anunță finalizarea recensământului agricol

  • Cei șapte cenzori  numiți în Miercurea Ciuc au finalizat recensământul general agricol, cu mai bine de două săptămâni înainte de termen.

În Miercurea Ciuc, șapte cenzori au vizitat cei 1.409 de fermieri care, conform registrului agricol din 2019, au peste 15 ari de suprafețe agricole sau cel puțin zece animale. În ultimii zece ani, 3% dintre aceștia au încetat să practice agricultura.

„Pe baza experienței cenzorilor se poate spune că, în majoritatea cazurilor reprezentanții fermelor vizitate au fost dispuși și deschiși la anchetă, dar a existat un anumit grad de distanță, care nu poate fi atribuit situației epidemiologice. În cazul persoanelor în vârstă, neîncrederea a apărut mai des și, în multe cazuri, chiar și actul de identitate cu fotografie prezentat nu s-a dovedit suficientă pentru atenuarea acesteia. Acest lucru poate fi atribuit cu siguranță știrilor despre fraude, care au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. Este, de asemenea, o experiență interesantă că în urmă cu zece ani, fermierii vizitați erau mult mai primitori, au recunoscut intervievatorii.”, menționează Primăria  municipiului Miercurea Ciuc.

După cum se știe, din cauza epidemiei de coronavirus, Institutul Național de Statistică a organizat recensământul general agricol cu o întârziere de un an, în perioada 10 mai – 31 iulie, care va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea și evaluarea politicii agricole comune. Colectarea datelor este, de asemenea, esențială pentru a sprijini programele și politicile de dezvoltare agricolă și rurală.

În urma colectării datelor, biroul de specialitate a transmis toate cele 1.409 de chestionare completate, care au fost evaluate pozitiv după inspecția formală.

Primăria Miercurea Ciuc dorește să profite de această ocazie pentru a mulțumi tuturor celor care au ajutat cenzorii cu munca lor.  Cu toate acestea, atrage atenția fermierilor asupra faptului că aceștia pot anunța primăria la începutul fiecărui an, până la 31 martie, dacă au existat modificări în zonele lor agricole sau de creștere a animalelor.

„Importanța registrului agricol este esențială, de fapt acest registru este punctul de plecare pentru recensăminte, pe baza acestuia se eliberează diferite certificate (pentru subventii, cereri, burse etc. solicitate de la plata agricolă și Agenția de Intervenție – APIA) și constituie totodată baza acestei instituții.”,  mai precizează Primăria municipiului  Miercurea Ciuc.

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *