Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos insistă să ajungă la pușcărie

0

Articol disponibil în: Română

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos insistă să ajungă la pușcărie.
După ce a fost denunțat pentru infracțiunile de abuz în serviciu și șantaj pe marginea disputei privind vânzarea unui teren amplasat pe malul Mezei-JanosLacului Roşu, care aparţinea SC Monturist SRL, primarului din Gheorgheni, Mezei Janos i s-a făcut din nou dor de dubă, mascați și arest.
În continuare fostul primar aflat acum în ”conservare” face presiuni asupra denunțătorului, adică directorul firmei SC Monturist SRL, domnul Virag Zsolt pentru ca acesta să își dea demisia. În cazul în care Virag Zsolt nu demisionează de bunăvoie, primarul are un plan de rezervă prin care ar urma, prin influența pe care o are la nivelul consilierilor locali, să schimbe AGA de la această firmă și ulterior să se treacă la demiterea celui care l-a dat pe Mezei Janos pe mâna DNA.
După începerea cercetării penale împotriva lui Mezei Janos au început să se facă presiuni asupra mea și se fac în continuare” a declarat printre altele Virag Zsolt  pentru ziarharghita.ro .
Este greu de înțeles cum un om aflat în situația lui Mezei Janos are curajul să facă astfel de lucruri, dar presupunem că, dacă informațiile noastre și declarațiile denunțătorului sunt adevărate iar presiunile nu au încetat, anchetatorii știu deja acest lucru și vor reanaliza cu atenție dacă e bine sau nu ca suspectul Mezei Janos să rămână în stare de libertate și să poată pune presiune pe denunțător.
Pe aspectele de mai sus se vor pronunța cei din justiție, noi avem totuși altă curiozitate pe care instituțiile statului ar trebui să o lămurească :
1.Societatea SC Monturist SRL are ca acționari BELVAROS LIPOTVAROS BUDAPEST FOVAROS V. KERULET ONKORMANYZAT , MUNICIPIUL GHEORGHENI și GOSPODARIE ORASENEASCA SA.
2.Belváros-Lipόtváros Budapest Föváros V. Kerület Őnkormányzat, cu sediul în Budapesta este acționarul principal la SC Monturist SRL cu 50,9 %.
3.Belváros-Lipόtváros Budapest a contribuit la capitalul social al SC Monturist SRL in 27.09.2007 cu 102.782 RON .
4.Primarul Mezei Janos este acuzat că a vândut un teren de la Lacul Roșu ce aparținea firmei SC Monturist SRL
Analizând cele 4 puncte de mai sus se nasc câteva întrebări legitime :
Cum au putut sa ajungă bunuri și terenuri din proprietatea localității Gheorgheni din România în proprietatea unei firme cu asociat majoritar din Ungaria care a contribuit la capitalul social cu doar un miliard de lei vechi?
Cum au trecut aceste bunuri și terenul din discuție din proprietatea publică în cea privată a orașului Gheorgheni și cum a ajuns mai departe la această firmă de unde primarul a avut posibilitatea sa îl înstrăineze? Vorbim totuși de sute de metri pătrați de pe malul Lacului Roșu, un teren care valorează mai mult decât firma în sine.
Cum au reușit cei din Primăria Gheorgheni să subevalueze acest teren la câteva sute de milioane de lei iar este un mister. De fapt, cam tot ce s-a făcut pe la Lacul Roșu este un mister care sperăm să fie descifrat de autoritățile statului.
Pe final ne mai permitem o singură întrebare: În Gheorgheni există cumva sedii ale instituțiile statului și dacă există au oameni și activitate înăuntru?

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy