Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primarul din Miercurea Ciuc, amendat pentru discriminare

discriminareCurtea de Apel București l-a amendat pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman,  pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor din oraș.

Conform dantanasa.ro, Curtea de Apel București a admis miercuri, 2 noiembrie 2016, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa și l-a amendat pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc cu suma de 5000 de lei pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor din oraș. De asemenea, instanța a obligat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării să plătească cheltuieli de judecată.

Soluția pe scurt a instanței: „Admite acţiunea formulată de Asociaţia Civilă pentru Demnitate în Europa împotriva CNCD şi Primarului Municipiului Miercurea Ciuc. Anulează în parte hotărârea CNCD nr.600/09.12.2015 respectiv în privinţa punctului 2 al dispozitivului. În temeiul art. 26 alin.1 din OG 137/2000 aplică Primarului Municipiului Miercurea Ciuc o amendă în cuantum de 5000 lei. Obligă pârâtul CNCD la plata către reclamant a sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Calea de atac se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi 02.11.2016.”

Totul a pornit de la faptul că Asociația  Civice pentru Demnitate în Europa a considerat impunerea cunoașterii limbii maghiare ca și condiție obligatorie la concursul organizat pentru ocuparea funcției de consilier grad debutant la Birou de investiţii în luna martie 2015 de Primarul din Miercurea Ciuc drept discriminatorie la adresa românilor.

Sentința instanței nu este definitivă și va putea fi atacată cu recurs.
2 comentarii la “Primarul din Miercurea Ciuc, amendat pentru discriminare

  1. Rontu Nina

    Dar peste tot este obligatoriu limba lor , de cum intri si dai buna ziua prima intrebare este daca vorbesc maghiara ,daca zici ca nu prea atunci nici experienta sau dorinta de a munci nu te mai ajuta, dar curios este ca mergi la unele magazine si ceri ceva se uita la tine ca la felul patru parca am vb chineza nu romana habar nu au , intrebarea este pe alea de ce dracu le-a mai angajat ,normal ca se stie au voie doar maghiarii sa le fie rusine la cei care le permit asa ceva !!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.