Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly a ținut doliu de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Primarul din Miercurea Ciuc, Robert Kalman Raduly, a ținut astăzi zi de doliu! Nu, nu! Nu e împotriva sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretudindeni, cu a ei semnificație. Ci ca o formă de protest, pentru că nu a fost lăsat să arboreze steagul secuiesc și cel ungar pe clădirea publică ce aparține statului român. 

Dincolo de sfidarea legilor de orice tip, ale țării, ale bunelor moravuri, ale umanității, ale universului, s.a.m.d. primarul din Municipiul Miercurea Ciuc, a demonstrat că este un om mic și învins.

Pânza neagră pusă acolo cu iuțială, în mânie, aduce de fapt lumină asupra abisului din interiorul unui asemenea om și arată neputința politică de a media conflicte pe teme etnice. Mândru și ros de neputință, a preferat să aibă parte de doliu într-o zi importantă pentru etnia lui, decât să respecte, ca orice pe persoană normală, normele societății în care trăiește și să se bucure de prilej. Oare la ce se încadrează așa un gest?

Nu am studii de psihologie la bază, dar se observă cu ochiul liber un comportament nedemn de o personalitate publică, aflată în fruntea conducerii unui oraș întreg.

În consecință, autoritățile române competente ar trebuie să intre în acțiune conform legii și să sancționeze ”spectacolele” politice cu iz infantil care nu fac decât rău maghiarilor dând impresia ca ar exista un conflict între maghiari și români, lucru neadevărat.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.