Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primarul şi viceprimarul din Miercurea Ciuc, achitaţi printr-o sentinţă definitivă

 

Róbert Ráduly, primarul oraşului Miercurea Ciuc şi Domokos Szőke, viceprimarul localităţii au fost achitaţi printr-o sentinţă definitivă pronunţată miercuri de Curtea de Apel Târgu Mureş de capetele de acuzare formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Minuta sentinţei a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată din România. Curtea de Apel a constatat că apelul, pe care DNA l-a înaintat împotriva sentinţei din prima instanţă, este nefondat, scrie MTI.

În iunie 2015, DNA l-a acuzat pe Róbert Ráduly de abuz în serviciu şi conflict de interese, iar pe Domokos Szőke, de abuz în serviciu şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

La solicitarea DNA, cauza celor doi a fost mutată de la Tribunalul Harghita, care are competenţă teritorială, la Tribunalul Mureş. În luna octombrie a anului trecut, acesta din urmă i-a achitat pe ambii inculpaţi de toate capetele de acuzare.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.