Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Problemele își găsesc rezolvarea, atunci când există implicare

Președintele PNL Harghita, Sebastian Buzilă, s-a întâlnit săptămâna trecută cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.  Vizita a venit după ce la un moment dat a existat pericolul scăderii numărului de clase cu predare în limba română din Harghita, dar și pentru rezolvarea altor probleme, cum ar fi acordarea de fonduri pentru repararea acoperișului ars de la școala din Moglănești-Toplița.

Într-o postare recentă, acesta precizează că numărului de clase în limba română din Harghita nu va scădea în anul școlar 2021-2022 și că au fost aprobate fonduri pentru repararea acoperișului școlii din Moglănești.

Totodată, președintele PNL Harhita se arată uimit de faptul că unii se arată supărați pe faptul că merge la București, pe banii lui, pentru a se întâlni cu diverși miniștrii sau secretari de stat, scopul fiind rezolvarea problemelor comunității.

Mai jos, postarea integrală  a președintelui PNL Harghita, Sebastian Buzilă: 

„Constat cu uimire că stârnesc supărări mari, exprimate într-un limbaj colorat ( penal, penibil, trafic de influența, tovarășe, etc) pentru că eu merg pe banii mei la București și mă întâlnesc cu miniștrii sau secretari de stat.

Săptămână trecută am fost la București și am trecut pe la mai multe ministere, unul fiind Ministerul Educației unde m-am întâlnit cu dl ministru Sorin Cîmpeanu și cu o parte din echipa lui de la minister.

Vizita venea după ce la un moment dat a existat pericolul scăderii numărului de clase cu predare în limba română din Harghita. Pentru păstrarea numărului de clase a existat o mobilizare a directorilor de școli, a sindicatelor profesorilor, a unor persoane publice și, mai ales, a inspectorului școlar general adjunct, aceștia venind cu argumente în acest sens.

Domnul ministru a aprobat în urma acestor demersuri planul de școlarizare pentru anul 2021-2022 fără scăderea numărului de clase în limba română.

Domnul ministru ne-a asigurat de tot sprijinul lui și pentru rezolvarea altor probleme, acordarea de fonduri pentru repararea acoperișului ars de la școala din Moglănești fiind una dintre ele. Astăzi ( ieri, 22 februarie – n.r.)  fondurile au fost aprobate.

Unii au impresia că am nevoie de aprobări și delegații speciale pentru a merge la București ca să fac cunoscute problemele comunității noastre.

Îi invit pe cârcotași să facă același lucru pentru comunitate, indiferent de motivele pentru care o fac, atâta timp cât comunitatea noastră are de câștigat.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.