Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În atenția locuitorilor orașului Bălan! Procedurile care trebuie urmate în cazul pagubelor provocate de animale sălbatice

Primăria municipiului Bălan aduce la cunostință procedurile care trebuie urmate în cazul pagubelor provocate de animale sălbatice (pomi fructiferi, semănături, animale domestice).
În termen de 24 de ore de la atac, PROPRIETARII de terenuri care au fost păgubiți de către animalele sălbatice pot depune o sesizare la primăria orașului Bălan.
În baza acestei sesizări, la nivelul primariei, se va constitui o comisie care se va deplasa la fața locului pentru constatarea pagubelor. Se va alcătui apoi un dosar care va fi expediat către Garda Forestieră Brașov în vederea emiterii Deciziei de despăgubire.
Dosarul va trebui să conțină:
1. Sesizarea păgubașului;
2. Dispozitia primarului de convocare a comisiei de constatare a pagubei;
3. Fotografii si alte dovezi concludente ale atacului;
4. Dovada proprietatii asupra terenului;
5. Adeverinta din Registru Agricol al localității cu numărul de animale deținute de pagubaș la momentul atacului;
6. Actul constatator al unui medic veterinar cu privire la ciecumstantele mortii animalelor ucise de animale sălbatice;
7. Extras de cont pentru virarea sumelor stabilite prin decizia de despăgubire.
 Primăria Municipiului Bălan reamintim concetățenilor că este interzisă creșterea pasarilor sau a altor animale în constructii amplasate pe domeniul public al orasului,  indiferent că deținătorul plătește chirie către primarie sau nu. Plângerile celor care cresc animale în construcți amplasate pe domeniul public vor fi considerate nule.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.