Profesori harghiteni instruiți anticorupție

0

Articol disponibil în: Română

Profesori din cadrul Colegiului Național “Octavian Goga” din Miercurea Ciuc, au participat, în ultimele 4 luni, la o serie de activități de informare anticorupție.
goga-ext-1În perioada octombrie 2017 – ianuarie 2018, ofițeri de prevenire din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Harghita au desfășurat activități de informare anticorupție cu profesori din cadrul Colegiului Național “Octavian Goga” Miercurea Ciuc,la care a participat conducerea unității de învățământ și 45 de cadre didactice.

În cadrul întâlnirilor, ofițerii de prevenire din cadrul D.G.A. – S.J.A. Harghita au prezentat competențele D.G.A., noțiuni elementare de drept penal, infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, consecinţele, costurile corupţiei și modalități de reacție în fața unor fapte de corupție, datele de contact ale S.J.A. Harghita și Call center-ul anticorupție a D.G.A.

Obiectivul general a constat în îndrumarea cadrelor didactice de a promova în rândul elevilor  necesitatea adoptării unui comportament integru în calitate de cetățeni, cu scopul prevenirii și descoperirii faptelor de corupție, prin adoptarea de către înseși cadrele didactice a unei conduite proactive în lupta anticorupție.

Reamintim faptul că, pentru sesizări privind săvârșirea unor fapte de corupție de către angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, cetățenii pot apela linia Call center anticorupţie 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție, apel gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă.

De asemenea, cetățenii pot face sesizări din domeniul de competență al D.G.A. la adresa de e-mail [email protected], telefonic la 0266/310.280 sau direct la sediul S.J.A. Harghita, situat în Municipiul Miercurea – Ciuc, str. Tudor Vladimirescu, nr. 34, jud. Harghita (în incinta Poliției Mun. Miercurea Ciuc).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy