Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Programul Școala altfel oferă multiple oportunități în acest an

Programul Școala altfel oferă multiple oportunități în acest an

Consiliul Județean Harghita și instituțiile subordonate acestuia așteaptă vizitatori pe durata întregului an

Consiliul Județean Harghita și instituțiile subordonate au stabilit deja programele de care se pot bucura elevii în această primăvară, cu ocazia săptămânii dedicate Școlii altfel. În acest sens, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Harghita, consiliul județean va căuta școlile din județ în vederea organizării cât mai eficiente a programelor de vizitare a instituțiilor. Din acest an, instituțiile de învățământ pot decide perioada în care vor organiza săptămâna dedicată Școlii altfel, astfel reușindu-se a evita situațiile de aglomerare din anii trecuți când spre exemplu, o instituție primea zilnic elevii mai multor școli.

Printre programele propuse de instituțiile subordonate consiliului județean se regăsesc expoziții etnografice, activități de artizanat, prezentare meșteșuguri populare, activități de cunoaștere a instrumentelor muzicale. Editura Hargita dorește să promoveze activitatea redacției și în acest an, în acest sens în luna iunie se dorește cooptarea a patru-cinci elevi. Biblioteca Județeană Kájoni János pregătește programe pentru elevii școlilor generale și gimnaziale. Pe lângă prezentarea activității Serviciului Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita, salvamontiștii vor organiza la cerere și excursii pentru elevi. Elevii de gimnaziu interesați de teme, precum orientarea profesională sau voluntariatul sunt așteptați la Centrul Cultural Județean Harghita. Asociația pentru Județul Harghita dorește să informeze elevii în legătură cu porțile secuiești care pot fi salvate în zona în care se află instituțiile de învățământ. Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează vizite la fabrici, iar colegii din cadrul agenției vor participa la orele de dirigenție și prezenta persoane care desfășoară o activitate de succes în sfera antreprenorială. Pe lângă toate acestea Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita îi așteaptă pe elevi în fiecare zi de luni până vineri, între orele 8,00-12,00 să viziteze expozițiile găzduite aici, iar la cerere, se asigură și ghid.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a catalogat ca foarte bună decizia ministerului învățământului în legătură cu organizarea programului Școala altfel, deoarece în acest mod elevii vor avea mai multe oportunități de a cunoaște instituțiile publice. Totodată, acesta consideră necesar ca aceste vizite să fie organizate în așa fel încât elevii din cadrul școlilor profesionale să cunoască cât mai bine posibilitățile care le stau la dispoziție în județ.

Consiliul Județean Harghita, împreună cu instituțiile subordonate așteaptă pe durata întregului an, vizita celor interesați”, a concluzionat președintele consiliului județean.

Lista instituțiilor subordonate consiliului județean poate fi accesată pe site-ul instituției.

Consiliul județean primește la cursuri de stagiatură elevi pe durata întregului an, aceștia având ocazia de a se familiariza cu activitatea instituției.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.