Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 300 de romani și maghiari au protestat la Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Toplița și Borsec

16406698_1391037087626615_7991673413134880670_nPeste 300 de români și maghiari au protestat joi seara, la Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Toplița și Borsec, față de deciziile luate de Guvern de adoptare a proiectului de lege referitor la grațiere și a ordonanței de urgență de modificare a Codurilor penale.
Cel mai mare număr de persoane s-a adunat la Odorheiu Secuiesc, în piața Marton Aron din municipiu protestând peste 200 de oameni. Aceștia purtau pancarte pe care scria: ”Ali Baba la Guvern! Are doar 40 de hoți în subordine!”, ”Vrem sistem de sănătate, nu dosare curățate”, ”Szekelyek es românii—Egyut/ Împreună (nr: Secuii și românii—împreună)” , ”PSD—Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele”, ”Nu grațierii”, ”De data asta nu scăpați”.02021937429974610
La Gheorgheni, aproximativ 60 de persoane s-au adunat în fața Căminului Cultural, purtând pancarte pe care scria: ”Nu ne-a murit speranța, retrageți ordonanța”, ”Acasă-i cald și bine, dar eu strig și pentru tine”, ”Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate”. Protestatarii au stat aproximativ o oră în fața Căminului Cultural, au lăsat pe caldarâm mai multe lumânări aprinse, după care au plecat acasă.
Câteva zeci de persoane au protestat și la Toplița și Borsec împotriva ultimelor decizii luate de Guvern.
Înaintea acestor proteste, care s-au desfășurat mai târziu, și la Miercurea Ciuc s-au adunat câteva zeci de persoane, care au cerut retragerea ordonanței adoptate de Guvernul României. Acțiuni similare sunt programate și vineri seara.

Sursa foto : facebook.com

Sursa: agerpres.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.