PSD-ul, din vrăjeală în harneală spre înfrângerea finală

0

Articol disponibil în: Română

În ultima perioadă PSD-iștii ies în față cu tot felul de vrăjeli despre cum fac ei bine ca să nu fie rău. În spatele acestei harneli se vrea să se ascundă faptul că PSD-ul pierde oraș după oraș. Iașiul pe mâna lui Nechita, Constanța pe mâna lui Mazăre, la Cluj a comis-o Alexandru Cordoș, și tot așa prin mai toată țara iar acum, bomboana de pe coliva de imagine a social democraților, cu Sorin Oprescu care avea o cotă de încredere la nivel național de 38%.victor-ponta-psd
Cu o asemenea colecție de reținuți de către DNA se pare că și rezultatul social democraților în alegerile locale de anul viitor va fi unul modest, cu excepția câtorva județe unde DNA-ul încă nu a dat iama prin PSD-iști.
La cum arată dinamica politică actuală, PSD-ul va avea mari probleme în a reuși să obțină majorități de unul singur în Consiliile Locale și Județene, semn că va trebui să facă din nou alianțe contra propriei doctrine cu partide de dreapta sau, și mai rău pentru PSD, cei de pe dreapta vor da mâna între ei și vor trimite social democrații într-o mică recreație, în opoziție, cel puțin 1-2 mandate.
Problema va fi la fel de mare și în localitățile unde PSD-ul va reuși să își impună primari care se vor trezi blocați de consilii locale ostile și vor trebui să cedeze în fața acestora.
Desigur că în toată această cădere a PSD-ului, nucleu dur de votanți rămâne stabil chiar dacă va pierde câteva procente iar cei care sunt la butoane în partid vor prinde cu ușurință locuri călduțe prin Parlament dar nu vor sta prea mult pe stânga ci își vor descoperi repede pornirile de dreapta repetând povestea de acum aproximativ 10 ani când aproape toți PSD-iștii din parlament au trădat și au trecut pe dreapta ca să mănânce și gura lor ceva cașcaval.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy