Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Se întâmplă în Harghita: Puiuți de urs chinuiți și aruncați în zăpadă (Primele date oficiale din ancheta demarată)

O filmare incredibilă a fost postată seara trecută pe rețelele de socializare. În filmare se observă cum mai mulți bărbați, din Neamț, aflați într-o exploatare forestieră, au extras 4 pui de urs din locul în care se aflau, îi expun frigului, îi aruncă în zăpadă și îi manipulează brutal cu scopul de a le identifica sexul.

În urma investigațiilor făcute de polițiști din Harghita și Neamț s-a stabilit că aceste imagini ar fi fost realizate în judeţul Harghita, pe o exploatare forestieră de pe raza Ocolului Silvic Privat Gheorgheni.

Pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita s-a format o echipă operativă complexă, care a iniţiat activităţi specifice operative, în vederea clarificării tuturor aspectelor acestui caz.

Astfel, în urma primelor verificări efectuate şi a colaborării operative cu poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, s-a stabilit că aceste imagini ar fi fost realizate în judeţul Harghita, pe o exploatare forestieră de pe raza Ocolului Silvic Privat Gheorgheni.

De asemenea, au fost identificate şi persoanele posibil implicate, fiind vorba despre 4 bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 35 şi 51 de ani, toţi din judeţul Neamţ, muncitori forestieri la o societate comercială de profil din judeţul Neamţ.”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pe de o parte sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor, potrivit Legii 205/2004, iar pe de altă parte sub aspectul comiterii infracţiunilor de perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație, precum şi deteriorarea și/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă, prevăzute de O.U.G. 57/2007.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.