Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Răspunsul autorităților cu privire la Biserica Sfântul Nicolae din Porumbenii Mari, monument istoric aflat în stare de degradare

Scriam la începutul lunii februarie despre biserica greco-catolică, în prezent ortodoxă, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, aflată pe raza localității Porumbenii Mari, considerată monument istoric de categoria A, care se află într-o stare vizibilă de degradare. 

Dorind să știm mai multe, am solicitat autorităților responsabile, să ne informeze ce măsuri s-au luat până acum sau se vor lua în viitor pentru acest monument istoric.

Transmitem mai jos răspunsurile oferite de Primăria comunei Porumbeni, Direcția Județeană pentru Cultură Harghita și Episcopia Ortodoxă Română a Covasnei și Harghitei.

Monumentul istoric format din Ansamblul bisericii Sf. Nicolae,  Biserica „Sf. Nicolae”,  Zid incintă și Casă de lemn, fosta casă parohială  greco-catolică se află pe teritoriul administrativ al comunei Porumbeni  și în proprietatea episcopiei, Protopopiatul Miercurea Ciuc, Episcopia Covasnei și Harghitei.

 Răspunsul Primăriei comunei Porumbeni: 
 

Răspunsul Direcției Județene pentru Cultură Harghita:

Răspunsul Episcopiei Ortodoxe Române a Covasnei și Harghitei :
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.