Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat în Harghita este de 55,43%. Clasamentul pe licee:

 

Inspectoratul Școlar Județean Harghita a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. 

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale și au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 55,43%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este 61,34, iar din sesiunile anterioare, 25,39%.  Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a crescut cu 3,83% la candidații din promoția curentă.

 

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1287 de candidați, dintr-un total de 2322 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1190 candidați sunt din promoția curentă, iar 97 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că  93 candidați au absentat, iar  candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu am avut.

Nu avem nici un promovat cu  media 10;

3 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

30 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;

39 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

93 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

 

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în următoarele licee:

Colegiul Național Márton Áron Miercurea Ciuc(94,25%),

Liceul Pedagogic Benedek Elek Odorheiu Secuiesc (93,10%),

Liceul Teologic Romano Catolic Segítő Mária Miercurea Ciuc (92,55%),

Colegiul Național Octavian Goga Miercurea Ciuc (87,60 %),

Liceul Sfântu Nicolae Gheorgheni ( 87,10%)

Liceele în care ratele de promovare au fost sub 10 % sunt următoarele:

Liceul Tehnologic Székely Károly Miercurea Ciuc(9,68%)

Liceul Tehnologic Bányai János Odorheiu Secuiesc (9,52 %)

Liceul Tehnologic Eötvös  József Odorheiu Secuiesc (7,87%)

Liceul Tehnologic Fogarasy Mihály Gheorgheni (6,25 %)

Liceul Tehnologic Puskás Tivadar Ditrău  (0%)

Liceul Tehnologic Zeyk Domokos Cristuru Secuiesc (0 %)

Liceul Tehnologic Zimmethausen Borsec (0%)

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Informații detaliate legate de rezultatele din prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 (înainte de contestații), inclusiv un istoric pe ultimii cinci ani, pot fi consultate în dosarul de presă atașat.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *