Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Reabilitarea termică a blocurilor, printre priorităţile de investiţii din Miercurea Ciuc şi în 2016

Reabilitarea termică a blocurilor de locuit se află şi în 2016 printre priorităţile de investiţii ale municipiului Miercurea Ciuc, prevăzute în bugetul care va fi votat în cursul zilei de vineri. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Antal Attila, a declarat că bugetul de venituri şi cheltuieli prevăzut pentru acest an este de aproximativ 147 milioane de lei, din care aproape 57 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru lucrările de investiţii în oraş. 

Potrivit sursei citate, cea mai mare sumă, respectiv 10 milioane de lei, este alocată pentru reabilitarea termică a unui număr de 29 de blocuri de locuit, în cazul cărora lucrările au început în 2015 şi trebuie să se finalizeze până în data de 30 iunie 2016. De asemenea, se intenţionează demararea construcţiei unei grădiniţe în zona Morii şi a unei săli de sport la Liceul de Artă şi se doreşte realizarea de studii de fezabilitate pentru reabilitarea termică a clădirilor mai multor grădiniţe, şcoli şi internate, astfel încât municipalitatea să fie pregătită pentru depunerea unor proiecte europene de finanţare a lucrărilor. 

Pe lista investiţiilor mai sunt cuprinse diverse lucrări de reabilitare a două cartiere din oraş, a unor drumuri, de renovare a clădirii autogării sau lucrări de începere a construcţiei unei construcţii noi care să găzduiască piaţa agroalimentară. 

Potrivit lui Antal Attila, în acest an se doreşte şi dublarea numărului de camere de supraveghere din oraş, dorindu-se să se ajungă la peste 50 de camere pentru că ‘şi-au dovedit eficienţa şi în sensul prevenţiei ,şi în sensul urmăririi actelor criminale’. Acesta a ţinut să adauge că ideal ar fi dacă s-ar realiza şi o monitorizare live a imaginilor transmise, la modul formal fiind purtate deja discuţii în acest sens cu şefii Poliţiei municipale şi ai IPJ Harghita. 

Viceprimarul cu atribuţii de primar a mai spus că obiectivele de investiţii sunt cuprinse în buget, dar mult mai greu va fi ca aceste proiecte să fie şi finalizate, acest lucru depinzând de condiţiile din aparatul propriu şi colaborarea cu partenerii externi, de la proiectanţi, până la executanţi sau diriginţi de şantier. Bugetul de venituri şi cheltuieli a municipiului Miercurea Ciuc va fi votat vineri, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local.

AGERPRES
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.