Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Recensământul, la etapa „din ușă în ușă”. Peste 40 de recenzori din Miercurea Ciuc au început colectarea datelor la domiciliu

În urma finalizării etapei de autorecenzare a început etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință a populației.
66% din locuitorii municipiului au completat chestionarul online, în timp ce restul de 34% din populație va fi vizitată la domiciliu de către recenzori.

Începând cu data de 10 iunie, 42 de recenzori din Miercurea-Ciuc au început să viziteze persoanele care nu s-au autorecenzat online (perioada 14 martie – 27 mai 2022) sau nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

Îi încurajăm pe cetățenii orașului să primească cu încredere recenzorii în casele lor și să răspundă la chestionar” – a declarat Wohlfart Rudolf, secretarul general al municipiului Miercurea Ciuc.

Acesta a adăugat că, dacă, din orice motiv, prima întâlnire propusă de recenzor nu este convenabilă, trebuie stabilită o nouă întâlnire atunci când sunteți sigur că veți fi acasă. Secretarul general a mai precizat că toți recenzorii au legitimație eliberată de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor.
Colectarea datelor de recensământ se realizează pe tot parcursul săptămânii prin interviu față-în-față, prin folosirea tabletelor speciale. Un recenzor calificat poate completa chestionarul în aproximativ cincisprezece minute.

Etapa de colectare a datelor prin deplasarea recenzorilor se va desfășura până pe 17 iulie. Participarea la recensământ este o datorie civică.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.