Recensământul, la etapa „din ușă în ușă”. Peste 40 de recenzori din Miercurea Ciuc au început colectarea datelor la domiciliu

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În urma finalizării etapei de autorecenzare a început etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință a populației.
66% din locuitorii municipiului au completat chestionarul online, în timp ce restul de 34% din populație va fi vizitată la domiciliu de către recenzori.

Începând cu data de 10 iunie, 42 de recenzori din Miercurea-Ciuc au început să viziteze persoanele care nu s-au autorecenzat online (perioada 14 martie – 27 mai 2022) sau nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

Îi încurajăm pe cetățenii orașului să primească cu încredere recenzorii în casele lor și să răspundă la chestionar” – a declarat Wohlfart Rudolf, secretarul general al municipiului Miercurea Ciuc.

Acesta a adăugat că, dacă, din orice motiv, prima întâlnire propusă de recenzor nu este convenabilă, trebuie stabilită o nouă întâlnire atunci când sunteți sigur că veți fi acasă. Secretarul general a mai precizat că toți recenzorii au legitimație eliberată de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor.
Colectarea datelor de recensământ se realizează pe tot parcursul săptămânii prin interviu față-în-față, prin folosirea tabletelor speciale. Un recenzor calificat poate completa chestionarul în aproximativ cincisprezece minute.

Etapa de colectare a datelor prin deplasarea recenzorilor se va desfășura până pe 17 iulie. Participarea la recensământ este o datorie civică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy