Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

RECIDIVĂ: Drapelul Ungariei, arborat pe străzile din Odorheiu Secuiesc, în absența drapelului României

La Odorheiu Secuiesc se încalcă din nou legea. Pe străzi se arborează drapelul Ungariei, deși se interzice acest lucru. Acolo unde se permite, obligatoriu trebuie să fie ambele drapele, respectiv drapelul României însoțit de drapelul altui stat. Primarul Gálfi Árpád anunță că arborarea drapelelor este legată de ziua de 23 octombrie (comemorarea maghiarilor a Revoluţiei din 1956).

Potrivit articolului din Legea 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice se arată că: “Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”.

Primarul de Odorheiu Secuiesc nu este la prima abatere de acest tip, fiind amendat în repetate rânduri pentru arborarea drapelului Ungariei fără respectarea prevederilor legii 75 din 1994. Amenzile au fost contestate în instanță și, se pare, o parte dintre acestea au fost anulate. Majoritatea proceselor sunt încă în curs.

Citiți și:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *