Recital de colinde bizantine susținut de Grupul Psaltic ANASTASIOS la Călimănel

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Grupul de Muzică Bizantină ANASTASIOS vine duminică, 8 decembrie la Călimănel, pregătit cu un recital de colinde bizantine!

După Sfânta Liturghie, în Biserica Ortodoxă Călimănel, credincioși vor putea asculta un concert de colinde religioase ortodoxe susținut de Grupul Psaltic ANASTASIOS.

 

***

Grupul Psaltic ANASTASIOS a fost înființat în luna noiembrie a anului 2012.

Din Dragostea lui Dumnezeu și cu Purtarea de grija a Maicii Domnului în luna noiembrie a anului 2012 în Municipiul Târgu Mureș câțiva tineri iubitori de muzică bisericească dau naștere Grupului Psaltic Anastasios.
Dragostea fata de Hristos și de Mireasa Lui Biserica, a făcut ca în jurul fondatorului și dirijorului acestui grup, în persoana tânărului student la medicină Iustinian Ioachim Simion, să se alăture într-un timp foarte scurt, mulți tineri dornici să laude pe Dumnezeu și în același timp să promoveze și să readucă pe tărâmul bătrânului și mult prigonitului Ardeal, muzica sufletului, cea cântată de îngeri în ceruri – muzica psaltică.
Astfel, în prezent, grupul numără peste 20 de membri activi și se bucură de nume sonore ca și colaboratori. Majoritatea membrilor sunt studenți ai Universității de Medicina și Farmacie din Târgu Mureș.
Grupul Psaltic Anastasios își dorește să laude în cântare pe Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe toți sfinții, împodobind slujbele bisericești în bisericile din orașul Târgu Mureș și nu numai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy