Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Redeschiderea școlilor din Miercurea Ciuc, după scenariul galben

 În  Miercurea Ciuc,  conform clasificării stabilită în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Sănătăţii, semestrul II va începe în  scenariul 2 (galben). Cu o singură excepţie, toate instituţiile de învăţământ au posibilitatea de a începe educaţia prin prezenţă fizică, doar la Liceul Tehnologic „Venczel József”  cursurile se vor desfășura online.

sursa foto: Primăria Miercurea Ciuc

sursa foto: Primăria Miercurea Ciuc

„S-a creat o situaţie greu de înţeles, deoarece Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu au armonizat pragurile în privinţa categorizării epidemiologice cu cele referitoare la redeshiderea instituţilor de învăţământ. Din punct de vedere epidemiologic , intră în codul de culoare verde localităţile cu incidenţă cumulată a cazurilor mai mică de 1,5 la 1000. Totodată, scenariul 1 (numit şi scenariul verde) are un prag de 1 la mia.

Miercurea-Ciuc este un bun exemplu al neînţelegerii: cu incidenţa între 1,20–1,40 la mia aparţine codului de culoare verde din punct de vedere epidemiologic, dar este clasificat în categoria scenariului 2 în vederea deschiderii înstituţilor de învăţământ.”, transmit reprezentanții primăriei Miercurea Ciuc.

Conform scenariului 2, luni se redschid toate grădiniţele, şi educaţia va demara prin prezenţa fizică a elevilor claselor 0–4 şi a claselor terminale (8., 12., 13.). Eleviile claselor 5–7 şi 9–11 vor continua educaţia prin sistem online.

„În Miercurea-Ciuc există o singură unitate de învăţământ care nu are şansa să începe semestrul II conform scenariului 2: Liceul Tehnologic „Venczel József” este de fapt şantier, iar în locul soluţiilor alternative, în urma consultărilor cu părinţii au decis că toate clasele vor rămâne cu educaţia online.

Clădirea principală a Liceului Tehnologic „Kós Károly” este la fel şantier, dar elevilor din clasele terminale vor asigura orele în cantina liceului. Grădiniţa „Cimbora” va închiria spaţii pentru trei grupuri, iar Grădiniţa „Csipike” va închiria spaţii pentru două grupuri de la instituţii învecinate.”, mai menționează reprezentanții primăriei Miercurea Ciuc.

În legătură cu Programul educaţional Kori/úszás (patinaj şi înot), săptămâna viitoare coordonatorii programelor vor discuta cu directorii instituţiilor despre începerea programelor. Primăria susţine continuarea acestor programe educaţionale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.