Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Restricții de circulație pe drumurile județene

Recentele fenomene meteorologice, topirea masivă a zăpezii și ploile care au căzut în ultimele zile conduc la instituirea de către Consiliul Județean Harghita a unei serii de restricții de circulație pe drumurile pietruite, în scopul protejării acestora. Astfel, în baza Hotărârii consiliului județean nr. 109/2016 privind instituirea de restricții pe anumite sectoare de drumuri județene, facem apel către inspectoratul de poliție județean, primăriile și composesoratele din județ de a ne sprijini în vederea punerii în aplicare a sus-menționatelor restricții.

Vehiculele rutiere cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane vor fi supuse restricțiilor de circulație pe următoarele sectoare de drum, semnalizate corespunzător: limita de județ – lacul Sfânta Ana, Cozmeni – DJ 113A, Sânmartin – limita de județ, Fitod – Potiond, Sâncrăieni – Sântimbru băi, Bălan – Hagota, Bălan Fagul Înalt – DN 12C, Voșlăbeni – Suseni, Canton Tengheler – Tulgheș, Tulgheș – Valea Rece, Lunca de Jos sat Valea Rece – Bălan, Borsec – Jolotca, Băile Homorod – Mărtiniș, Mărtiniș – Merești, Ulieș – Orășeni, limita de județ – DJ 134A,  DN 13A – Dealu, limita de județ – Atid, Firtănușu – Cobătești, limita de județ – Goagiu, Limita de județ – Crișeni, Atid – DN13A, Inlăceni – DN 13A, Hoghia – Polonița, limita de județ – Remetea, Remetea – Sărmaș, limita de județ – Bilbor, Bilbor – Capu Corbului, limita de județ – Bilbor.

Autorizații de transport pe drumurile județene unde sunt impuse restricții pot fi solicitate de la Compartimentul drumuri județene din cadrul Consiliului Județean Harghita. În mod contrar, autovehiculelor care vor circula fără aceste autorizații li se vor aplica amenzi de către poliție și direcția drumuri județene. De asemenea, în cazul în care se încalcă restricțiile, lucrările de remediere a pagubelor produse pe sectoarele de drum vor fi suportate de cei care le-au cauzat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.