Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Restricții în mai multe localități din Harghita, până duminică, 18 octombrie

În data de 12 octombrie 2020, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Harghita, pentru a analiza evoluţia epidemiei de COVID-19 cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2 și incidenţa cumulată a cazurilor de COVID – 19 în ultimele 14 zile la nivelul localităţilor din judeţul Harghita.

 A fost adoptată  Hotărârea CJSU Harghita nr. 28/12.10.2020

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, începând cu data de 12 octombrie 2020, ora 23:00, se dispun  măsuri pentru unitățile administrativ teritoriale din județul Harghita unde aceasta este mai mare de 1,5/1000 locuitori, respectiv: Brădești, Cârța, Ciumani, Dănești, Gălăuțaș, Mădăraș, Niercurea Ciuc, Nihăileni, Păuleni Ciuc, Racu, Sânmartin, Siculeni, Vlăhița, Odorheiu Secuiesc, Plugeni, pentru perioada 12-18 octombrie 2020.

Barurile, cafenelele, cluburile, discotecile și alte localuri își suspendă activitățile cu publicul în spațiile închise destinate servirii clienților.

Se permite desfășurarea evenimentelor publice sau private (concerte, spectacole, târguri, bâlciuri, evenimente sportive și de agrement), doar cu condiția respectării măsurilor de distantare și siguranță sanitară în vigoare.

Pentru toate localitățile județului Harghita se vor lua următoarele măsuri:

  1. intensificarea activităților de control privind respectarea măsurilor deja impuse de purtare a măștii, igiena mâinilor și distanțare fizică în locurile aglomerate (piețe, mijloace de transport în comun, zone de circulație intensă), prin: mesaje de avertizare, publicitate, de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și intervenția forțelor de intervență.
  2. se vor decala orele de început și sfârşit ale activității la nivelul instituțiilor, în vederea reducerii aglomerării la orele de vârf.
  3. se va organiza munca la distanță în instituții publice, acolo unde este posibil, pentru a reduce aglomerarea din birouri.
  4. se introduce obligativitatea igienizării spațiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către asociațiile de proprietari cu sprijinul autorităților administrației publice.

 

 Hotărârea CJSU Harghita nr. 28/12.10.2020 poate fi vizualizată mai jos: 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.