Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rezerva de umiditate în stratul de sol, în data de 3 august, în cultura de porumb neirigat

Administrația Națională de Meteorologie a transmis miercuri, 3 august, o informare despre rezerva de umiditate în sol în cultura de porumb neirigat.

Potrivit Laboratorului de Agrometeorologie din cadrul ANM, la data de 3 august 2022, conținutul de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura de porumb neirigat, prezintă valori scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică și extremă), în Dobrogea, Banat, Crișana și Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei, Munteniei și Olteniei, local în nordul, nord-vestul, centrul și sudul Transilvaniei.

Gradul de aprovizionare cu apă al solului se situează în limite satisfăcătoare și izolat apropiate de optim, local în sudul, sud-vestul, centrul și estul Transilvaniei, nordul și sudul Olteniei, nordul, nord-vestul și vestul Munteniei, nordul, nord-vestul, nord-estul, vestul și izolat sud-vestul Moldovei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.