Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rezerva de umiditate în stratul de sol, la 1 august, în cultura de porumb neirigat

Administrația Națională de Meteorologie a transmis luni, 1 august, o informare despre rezerva de umiditate în sol în cultura de porumb neirigat.

Potrivit Laboratorului de Agrometeorologie din cadrul ANM, la data de 1 august 2022, conținutul de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura de porumb neirigat, se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică și extremă), în Dobrogea, Banat, Crișana și Maramureș, pe suprafețe agricole extinse din Moldova, Muntenia și Oltenia, local în nordul, nord-vestul, centrul și sudul Transilvaniei.

Rezerva de apă din sol prezintă valori satisfăcătoare și izolat apropiate de optim local în sudul, sud-vestul, centrul și estul Transilvaniei, nordul și sudul Olteniei, nordul, nord-vestul și vestul Munteniei, nordul, nord-vestul, vestul și izolat sud-vestul Moldovei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.