Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rezultatele concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!” (FOTO)

Duminică, 15 mai a.c., comuna Plăieșii de Jos a fost gazda desfășurării etapelor judeţene ale concursurilor şcolare „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”

La startul competiţiilor, organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi cu sprijinul Primăriei și Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Plăieșii de Jos, s-au aliniat 14 echipaje.

Având în spate o tradiție de zeci de ani, aceste concursuri prezintă interes pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal din județul Harghita.

Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică. La concursul „Prietenii pompierilor”, proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor. La proba practică, elevii şi-au arătat îndemânarea şi viteza, sub semnul fair-play-ului, la pista cu obstacole şi la ştafeta de 400 de metri, tot cu obstacole. Toţi elevii participanţi la concurs au dovedit, atât prin modul în care s-au pregătit pentru concurs, cât şi prin modul în care s-au comportat pe parcursul competiţiei, că sunt PRIETENII POMPIERILOR!

La concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”, proba teroretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări din domeniul protecţiei civile. Apoi, concurenţii au trebuit să demonstreze că ştiu să acorde primul ajutor în caz de dezastre, să folosească mijloacele de protecţie individuală, să cunoască măsurile de protecţie, comportare şi intervenţie adecvate factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă, în cadrul probelor „Transportul asistat al unei persoane accidentate, aşezată pe targă, pe distanţa de 50 m” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

În cadrul festivității de premiere, câştigătorii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor cu premii constând în diplome, cupe, plachete, statuete și medalii, acordate de către organizatori și Asociația Profesională a Pompierilor Voluntari din județul Harghita, clasamentul general prezentându-se astfel:

„CU VIAŢA MEA, APĂR VIAŢA!” – concurs cu tematică de protecţie civilă           

CICLUL GIMNAZIAL (clasele V-VIII)

LOCUL I – Școala Generală „Andrei Șaguna” din Toplița

LOCUL II – Şcoala Generală „Sf. Andrei” din Sărmaș

LOCUL III – Şcoala Gimnazială „Teodor Chindea” din Voșlăbeni

    CICLUL LICEAL (clasele IX-XI)

LOCUL I – Liceul „Miron Cristea” din Subcetate

 

,,PRIETENII POMPIERILOR”– concurs cu tematică de prevenire a incendiilor

ECHIPAJ FETE

LOCUL I – Şcoala Gimnazială „Dr. Lukács Mihaly” din Plăieşii de Jos

LOCUL II – Şcoala Gimnazială „Geo Bogza” din Bălan

LOCUL III – Şcoala Gimnazială „Sf. Andrei” din Sărmaș

 ECHIPAJ BĂIEŢI (MIXT)

LOCUL I – Şcoala Gimnazială „Dr. Lukács Mihaly” din Plăieşii de Jos

LOCUL II –Şcoala Gimnazială „Sf. Andrei” din Sărmaș

LOCUL III – Şcoala Gimnazială „Martonffi János” din Vlăhița.

Prin organizarea acestor concursuri se urmărește promovarea unor atitudini și comportamente adecvate în cazul producerii unor situații de urgență și totodată stimularea spiritului civic în rândul tinerei generații.

ISU Harghita transmite felicitări tuturor echipelor participante, pentru pregătirea și dăruirea demonstrată, profesorilor coordonatori care i-au îndrumat, partenerilor noștri, și nu în ultimul rând, organizatorilor!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.