2019 oferă ocazii favorabile de a prezenta județul Harghita atât la nivel național, cât și internațional

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pe parcursul acestui an vom avea mai multe ocazii de a prezenta județul Harghita atât la nivel național, cât și internațional de aceea este important cu ce imagine pleacă vizitatorii din regiunea noastră, se arată preocupat Consilul Județean Harghita.

Aceste aspecte au fost dezbătute la ședința ordinară a instituției care a avut loc în data de 28 februarie, pe ordinea de zi aflându-se și reabilitarea drumurilor și relațiile internaționale ale consiliului județean.

S-a votat proiectul de hotărâre referitor la documentația de atribuire a lucrărilor de intervenție (DALI) în cazul drumului județean 127. Reabilitarea porțiunii de drum de aproximativ 22 de kilometri, între localitățile Ditrău și Tulgheș se preconizează a fi scoasă la licitație publică fiind împărțită în patru loturi. Borboly Csaba a spus că este important a se face legătură între cele două zone, respectiv trebuie să fie asigurate condițiile astfel ca locuitorii din Hagota să poată ajunge la Tulgheș, pe un drum bun. Acesta a mai spus că valoarea totală a investiției se ridică la 50 milioane de lei fiind nevoie și conlucrarea autorităților locale și accesarea de fonduri. După cum a amintit, în prealabil proiectul nu a primit finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Mai multe informații despre această investiție se pot accesa pe site-ul investitii.hargitamegye.ro.

La finalul săptămânii, în zilele de 1 și 2 martie va avea loc evenimentul prilejuit de tradiționala sărbătoare de Lăsatul secului, care în acest an va avea loc la Sândominic și unde vor participa importante personalități și nu mai puțin de 30 de ziariști. Pentru primirea oaspeților vor fi cooptați consilierii județeni, astfel ca oaspeții să se simtă cât mai bine și să revină cu drag. Borboly Csaba a menționat că în activitățile cu specific internațional organizate de consiliul județean sunt cooptați consilierii județeni, fiind organizate în acest sens și grupuri de lucru.

Secretarul județului, Egyed Árpád s-a retras din activitate din cadrul consiliului județean, în mod oficial, mulțumind pentru buna colaborare și informând că de îndată va continua activitatea în domeniul științific. În funcția de secretar al județului a fost împuternicit temporar Vágássy Alpár.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy