Academia ecologică pentru profesori

0

Articol disponibil în: Magyar Română

logosor-egyesDezvoltartanartaborea metodologiilor de predare a cunoștințelor despre mediu și gestionarea deșeurilor au fost temele principale ale programului care s-au desfășurat între 4-6 martie la Casa Corpului Didactic „Apáczai Csere János” din Miercurea Ciuc. Academia pentru profesori este organizată de Consiliul Județean Harghita, în colaborare cu Insectoratul Școlar Județean Harghita și Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România.

Scopul acestei academii pentru profesori a fost de a furniza cunoștințe legate de protecția mediului, economia de resurse, sortare, colectare selectivă, reciclare, compostare pentru a putea realiza în instituțiile de învățământ diferite activități cu elevii în legătură cu protecția mediului și managementului deșeurilor. Profesorii au primit pe lângă informațiile necesare și tipuri de proiecte trimestriale și anuale, tipuri de activități și metodologia de desfășurare pentru programa școlară. De asemenea, profesorii au primit informați legate de proiectul de management integrat al deșeurilor, obiectivele care se realizează în cadrul SMID, au efectuat vizite de lucru pe „circuitul deșeurilor” și au primit materiale informative.
La activitățile din cadrul academiei au participat profesori din întregul județ. În cadrul celor trei zile de training s-au discutat despre plantele medicinale, schimbările climatice și pădurile, managmentul deșeurilor, educația și conștientizarea protecției mediului, descoperirea valorilor naturale din împrejurimile locuințelor, împreună cu copii. Activitățile au fost conduse de 6 traineri. A doua etapă a acestei academii se va desfășura în primul week-end al lunii aprilie (1-3 aprilie).

Înscrierea la curs se face online pe site-ul Casei Corpului Didactic „Apáczai Csere János”: http://ccd.eduhr.ro/program_men/program_1445980235_signup.html.

Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională și este realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, având o valoare aproximativă de 164 milioane lei. Din această sumă 70,5% este finanțare din fonduri europene, 14,2% din fonduri guvernamentale, iar 15,3% din bugetul propriu al Consiliului Județean Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy