Cal salvat dintr-o fântână, stingerea unui incendiu și alte numeroase misiuni ale ISU Harghita în ultimele 24 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: ISU Harghita

 

În ultimele 24 de ore, pompierii militari harghiteni au gestionat 17 diverse situații de urgență, din care o misiune de stingere a unui incendiu, o misiune de asistență și transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, o misiune de salvare animale și alte 14 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Aseară, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Șimonești au acționat unitar pentru salvarea unui cal căzut într-o fântână neacoperită, cu o adâncime de aproximativ 4 metri, în satul Medișoru Mare, comuna Șimonești. După un efort susținut, calul a fost scos teafăr la suprafață și redat, în siguranță, proprietarului.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au fost solicitați să intervină ieri, în jurul orei 13:00, pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Ciba. La sosirea echipajelor de intervenție, focul cuprinsese anexa, în care era și centrala termică a casei, cu posibilitate de propagare la locuință și alte anexe învecinate, existând pericol de explozie din cauza unor butelii de gaz aflate în interior.

Salvatorii au acționat rapid pentru localizarea și lichidarea incendiului, precum și pentru scoaterea celor două butelii de gaz din interiorul magaziei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. În urma incendiului, au ars: anexa gospodărească, în totalitate, un aragaz, mobilier, un motofierăstrău, un frigider, cărți și alte bunuri. Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de o sobă fără acumulare de căldură, amplasată necorespunzător față de materialele combustibile.

S-au salvat și protejat, în urma intervenției pompierilor, bunuri materiale în valoare de 300.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 15.000 lei.

ATENŢIE! Cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate. Utilizarea mijloacelor de încălzire cu defecţiuni, a coșurilor de fum cu fisuri ori crăpături sau neetanşarea mijloacelor de încălzire la coşul de fum, poate conduce la degajarea de monoxid de carbon sau la izbucnirea incendiilor. Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy