Creșterea valutei = prostirea românilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Creșterea principalelor valute Euro și Dolar în orice economie ar înseamna o scădere a valorii monedei locale.

Dacă e să ne uităm la graficele de creștere a valutelor euro și dolar în comparație cu leul, primele concluzii ar fi: inflație sau prăbușire economică. La aceste concluzii se termină tot ceea ”ce trebuie dumneavoastră să știți” și să dezbateți. Mai mult de atât nu e necesar la un popor ce se vrea ținut în ignoranță și instigat încontinuu la ură.

Iată mai jos graficele pentru principalele valute și evoluția lor pe ultimii 10 ani.

După cum poate observa oricine, valoarea absolută de referință, adică gramul de aur, a rămas stabilă de prin 2016 în raport cu leul românesc, pe când valutele principale, dolarul, dar mai ales euro, au crescut. Așadar, comparând nivelul leului cu valoarea aurului nu doar că dispar ipotezele economice și inflaționiste, ci începe să se contureze clar, pentru orice om pe care îl ajută creierul, o creștere artificială a valorii valutelor, o speculă, din care se îmbogățesc cei care manevrează mase monetare și sărăcește populația. Nu are cum să crească o valută sau să se prăbușească leul, dar valoarea aurului să rămână aceeași decât dacă e vorba de manevre speculative pe piața financiară și de asta își poate da seama orice om cu un minimum de inteligență.

Mai mult de atât, vedem în aceleași grafice un alt element interesant și anume stabilizarea monedei britanice exact de când au început englezii să discute ieșirea din UE chiar pe motive de depreciere a propriei monede și economii. Parcă cineva ar fi spus ”pe englezi lasă-i puțin că s-au prins de șmecherie”.

Opinia noastră este că euro crește în România intenționat, speculativ și bine premeditat, pentru a se crea nemulțumire în rândul populației, a scădea puterea de cumpărare și a afecta sau, mai corect spus, a defecta stabilitatea politică.
Nu există nicăieri în lume așa ceva. Să ai o depreciere constantă în ultimii doi ani la moneda locală, dar nu și la corespondentul ei în aur, ba, mai mult… în 2019, raportat la 2012 sau 2016, să ai o apreciere a monedei locale în grame aur și o depreciere raportată la euro. Ceva miroase foarte urât aici…
Cum vine asta? Să se ieftinească aurul în România, dar să se scumpească euro?

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy