Descopera cum sa ai o bucatarie profesionala in propria ta casa

0

Articol disponibil în: Română

Pasiunea ta este gatitul? Iti place sa fii mereu in picioare si sa pergatesti ceva bun? Atunci continua sa citesti, pentru ca cu siguranta te intereseaza ceea ce urmeaza sa-ti spunem. Iata cateva recomandari grozave pentru a realiza o bucatarie profesionala acasa, in stilul restaurantelor cu stele Michelin.

Daca iti place sa gatesti, nu rata niciun episod din Masterchef si petreci orele de acasa inventand mai multe feluri de mancare si retete, atunci ai nevoie de o bucatarie profesionala in casa ta. Va fi cheia pentru ca hobby-ul tau sa prinda aripi!

Dar, stii exact cum ar trebui sa fie bucataria la care visezi? Pentru inceput, este important ca acesta sa fie foarte bine planificata si sa aiba toate elementele necesare pentru a gati in cel mai confortabil si eficient mod posibil.

Daca iti doresti o bucatarie profesionala in casa ta, fie ca te gandesti sa o renovezi sau nu, tine cont de aceste sfaturi pentru ca iti vor fi de folos. Acestea se bazeaza pe experienta bucatarilor experti, care petrec ore intregi lucrand in bucatariile lor si stiu exact ce functioneaza si ce nu.

Nu ustensilele sau aparatele fac speciala o bucatarie experta. Este mai degraba felul in care este conceputa, avand ca obiectiv principal facilitarea muncii persoanei care gateste acolo. Din acest motiv, bucataria profesionala pe care ti-o doresti pentru locuinta ta ar trebui sa fie si ea atent planificata si fara graba, astfel incat spatiul sa fie bine folosit si distribuit. Astfel, te vei putea deplasa si vei putea gati confortabil.

De asemenea, va fi necesar sa se tina cont si de unde se afla zonele evidentiate din bucatarie: aragazul, chiuveta, spatiul de depozitare, zona de lucru etc. Si nu trebuie sa subestimezi importanta ustensilelor. Te sfatuim sa alegi mereu echipamente Style HORECA. Cel mai bun lucru pentru a nu gresi este sa ai incredere intr-un consilier specializat in amenajarea bucatariei, care iti va putea propune cea mai buna schema in functie de spatiu si de nevoile tale.

Alegerea materialului pentru blaturi si mobilier

Daca exista un material care triumfa in bucatariile profesionale de natura industriala, acesta este, fara indoiala, otelul inoxidabil. Marea majoritate a bucatariilor de restaurant au blaturi si dulapuri din otel. Stii de ce? Ei bine, se pare ca otelul inoxidabil este un material care combina o performanta excelenta si numeroase calitati. Pentru inceput, este foarte rezistent la uzura zilnica si intensa la care este supus intr-o bucatarie profesionala.

In plus, suporta temperaturi ridicate fara nicio problema. Astfel nu va trebui sa iti faci griji daca pui direct pe blat o tigaie care tocmai s-a stins de pe foc, sau un vas pe care tocmai l-ai scos din cuptor.

De asemenea, este igienic si foarte usor de curatat. Doar pulverizeaza-l cu un detergent specific pentru acest tip de suprafata si sterge-l cu o carpa pentru a fi perfect. Acestea sunt caracteristicile care fac din otel materialul vedeta intr-o bucatarie profesionala. Aseaza-l si in casa ta si nu vei regreta!

Pentru o bucatarie profesionala mai este nevoie si sa ai suficient spatiu. Daca bucataria ta este mica, nici nu te gandi la asta pentru ca va fi mai mult o piedica decat altceva.

Dar daca ai metri patrati de rezerva, o insula centrala poate fi o adevarata descoperire. Vei avea un spatiu de lucru pur si simplu grozav, foarte confortabil si practic, vei putea folosi partea inferioara pentru a depozita o multime de lucruri. Ai toate avantajele.

Spatii de depozitare foarte practice

Bucatariile profesionale trebuie sa fie foarte practice pentru a facilita munca si a economisi cat mai mult timp. Stiti deja ca in restaurante nu este niciun minut de pierdut! De aceea, atat ustensilele, cat si produsele trebuie sa fie foarte la indemana.

In acest sens, bucatarii prefera rafturile deschise in locul dulapurilor, deoarece le este mai usor si mai rapid sa vada si sa ajunga la ceea ce cauta daca nu exista usi sau sertare intre ele. Poti incorpora aceasta solutie in bucatarie, inlocuind unul dintre dulapurile tale cu o unitate de rafturi. Desigur, va trebui sa faci ordine si curatenie extrema daca nu vrei ca spatiul sa aiba mereu mizerie.

O alta idee care triumfa atunci cand echipezi o bucatarie profesionala si pe care o poti copia in casa sunt carligele, umerasele si alte accesorii de bucatarie. Sunt foarte utile pentru amplasarea unor accesorii care sunt folosite foarte frecvent.

Nu rata un robinet practic 

Intr-o bucatarie profesionala, un robinet bun si practic este cel in stil industrial. Si nu doar datorita designului sau esteticii setului, ci pentru ca este si confortabil. Sunt de obicei robinete mari, echipate cu un furtun flexibil suficient de lung pentru a ajunge in orice colt al chiuvetei, care la randul sau trebuie sa fie suficient de adanc pentru a functiona confortabil.

Din fericire, cataloagele celor mai bune firme de baterii includ mai mult de un model in stil industrial, astfel incat sa poti reinnoi robinetul dupa bunul plac.

Ustensile suficiente

Nu uita de oale si tigai, tavi si farfurii si tot ceea ce iti trebuie pentru a gati si a servi masa. Aceste ustensile nu numai ca sunt importante, dar sunt indispensabile. Fara ele, practic, nu vei putea face nicio miscare in bucatarie, indiferent cat de frumoasa sau echipata va fi aceasta. Asa ca trebuie sa ai macar doua tigai, doua oale, doua tavi si seturi de  farfurii pentru mai multe persoane in cazul in care vei primi vizitatori.

Toate aceste detalii te vor ajuta sa ai acasa o bucatarie profesionala. Nu ezita sa le adaptezi circumstantelor si nevoilor tale si sa ai bucataria la care visezi, cea mai buna pentru tine.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy