ÎNCHISOARE cu suspendare pentru trei dintre inculpații implicați în dosarul de CORUPȚIE al președintelui CJ Harghita

2

Articol disponibil în: Română

Trei dintre inculpaţii în procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este acuzat de fapte similare celor de corupţie, au fost condamnaţi, joi, la închisoare cu suspendare, după ce şi-au recunoscut faptele şi au beneficiat de judecare în procedură simplificată, informează Agerpres.

Potrivit sentinţei pronunţate de judecătoarea Elena Poiană, inculpatul Imre Madarasz Attila a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi la 1 an şi două luni de închisoare pentru uz de fals. Cele două pedepse au fost contopite, pedeapsa finală fiind de 3 ani de închisoare.

Instanţa a decis suspendarea executării pedepsei, cu supraveghere, pentru o perioadă de patru ani. De asemenea, Imre Madarasz Attila a primit şi o pedeapsă complementară de doi ani în care i se interzic mai multe drepturi civile, cum ar fi aceea de a fi ales sau de a ocupa o funcţie publică.

Pe perioada suspendării pedepsei, inculpatul are şi o serie de obligaţii, stabilite de judecător, cum ar fi aceea de a se prezenta la Serviciul de Probațiune Harghita, de a primi vizita unui consilier de probaţiune, de a urma un program de reintegrare socială, de a anunţa dacă îşi schimbă domiciliul sau locul de muncă sau de a presta 120 zile lucrătoare muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Miercurea Ciuc.

Soţia sa, Imre Madarasz Julia, a primit aceeaşi pedeapsă de trei ani de închisoare, contopită, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi uz de fals, precum şi interzicerea unor drepturi.

Şi în cazul ei s-a hotărât suspendarea pedepsei, cu supraveghere, pentru o perioadă de patru ani, cu aceleaşi obligaţii ca şi soţul său, inclusiv de a presta 120 zile lucrătoare muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Miercurea Ciuc.

Al treilea inculpat, Daniel Cristian Mandache, a fost condamnat la 1 an şi patru luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, executarea pedepsei urmând să fie suspendată condiţionat, cu un termen de încercare de 3 ani şi patru luni, acestuia fiindu-i interzise mai multe drepturi, cum ar fi acela de a fi ales sau de a exercita o funcţie publică.

Instanţa a mai dispus desfiinţarea unei facturi emise de Imre Madarasz Julia, ca administrator al  SC Bridge Road Construct SRL Borzont, către Consiliul Judeţean Harghita, în valoare de 496 632 lei, dar şi anularea unui proces verbal de custodie semnat de Imre Madarasz Attila. Cei trei inculpaţi trebuie să plătească cheltuieli judiciare cuprinse între 1500 şi 1800 lei fiecare.

Prejudiciul total produs judeţului Harghita, ca urmare a activităţilor inculpaţilor, desfăşurate în anii 2010 şi 2011, este de 4.883.855,96 lei (echivalentul a 1.138.428 euro la cursul de la acea dată), care constă în caracterul fictiv al materialelor date în custodie firmelor constructoare şi în diferenţa dintre preţurile onorate şi cele oferite de firmele descalificate la licitaţie, substanţial mai mici.

Sursa voceatransilvaniei.ro

2 Comentarii
  1. raluca spune

    Va rog sa corectati in text, intrucat nu exista Serviciul de Probatiuni si nici consilier de probatiuni, ci Serviciul de Probațiune Harghita și profesia de consilier de probatiune. Acest serviciu aflat in subordinea Ministerului Justitiei are pe langa alte competente si cea de a supraveghea persoanele cărora li s-a suspendat pedeapsa închisorii cu supraveghere. Multumesc.
    ADMIN: Am corectat, multumim

    1. raluca spune

      Va apreciez promptitudinea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy