Pompieri plecați cu pluta… la propriu, pe Mureș

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În continuarea aventurii de anul trecut, când au vâslit pe râul Olt de la izvoare și până la vărsare, în această dimineață, opt salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni au pornit pe râul Mureș, într-o minunată expediție și inedită experiență, de această dată pentru a marca drumul liniștit și tihnit al fratelui Mureș, de la izvoare și până la vărsare.

S-au îmbarcat în localitatea Remetea, după ce, în prealabil, au fost la Izvorul Mureșului, de unde au luat câteva sticle cu apă pură de izvor, pe care le vor dărui colegilor pompieri din Szeged (Ungaria).

Ineditul călătoriei abia acum începe, deoarece ei și-au propus să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește poluarea mediului înconjurător și de aceea și-au construit plutele, utilizând în jur de 3.000 de flacoane din plastic.

Comunitatea din municipiul Gheorgheni, la solicitarea și cu sprijinul Primăriei, a ajutat la colectarea acestora, contribuind, astfel, la responsabilizarea socială în ceea ce privește reducerea poluării mediului înconjurător generată de activitatea umană. Respectul față de locul în care trăiesc, asigurarea unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare, prin păstrarea nepoluată a apelor și reciclarea corespunzătoare a deșeurilor, sunt elementele definitorii pe care vor să le transmită prin demersul lor: mr. Coșarcă Gavril, plt.adj.șef Casian Alexandru-Adamache, plt.maj. Szabo Zoltan, plt.maj. Urzică Claudiu, plt.maj. Czirjak Csaba, plt.adj. Cantea Dan-Marian, plt.maj. Platon Liviu-Vasile și plt.maj. Mircea Adrian.

Noi nu putem decât să-i felicităm pentru această inițiativă lăudabilă și să le urăm „Vânt din pupă!”, în aventura vieții lor ce va dura aproape două săptămâni…

Mureșul este un râu transfrontalier între România și Ungaria. Este cel mai mare afluent al Tisei, care este principalul afluent al Fluviului Dunărea. Având o lungime de 789 km, din care 761 km pe teritoriul României, se varsă în Tisa, la Szeged. El izvorăște din Masivul Hășmașul Mare și traversează județele Harghita, Mureș, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy