Pompierii din Bălan, intervenție pentru un bărbat de 67 de ani, aflat într-o situație de urgență

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pe parcursul zilei de ieri, 16 ianuarie a.c., echipajele de paramedici SMURD au acționat la opt solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar tot atâtea persoane, cu diverse afecțiuni medicale și traumatisme, au fost asistate medical.

Totodată, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Bălan au intervenit pentru deblocarea ușii unei locuințe și au salvat un bărbat în vârstă de 67 de ani, aflat într-o situație de urgență. Astfel, seara trecută, în jurul orei 19.30, un apelant al numărului unic 112 ne solicita intervenția pentru salvarea unei persoane, semnalând faptul că acesta s-ar fi putut afla într-o situație de urgență. Un echipaj de pompieri militari din cadrul Punctului de Lucru Bălan s-a deplasat în cel mai scurt timp, pe strada Florilor din orașul Bălan, unde, utilizând echipamentele și accesoriile din dotare, au pătruns în apartamentul indicat de apelant, situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe, găsindu-l pe proprietar căzut în dormitor.  Victima, în vârstă de 67 de ani, aflată în imposibilitatea de a se mișca din cauza unor probleme medicale, a fost preluată de echipajul SAJ, care i-a acordat îngrijirile necesare, transportându-l ulterior la spital.

Aveţi grijă de părinţii şi bunicii dumneavoastră!

Pompierii militari harghiteni trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte siguranţa persoanelor în etate, adresând cetăţenilor rugămintea de a se implica activ în protejarea vieţii părinţilor, bunicilor, prietenilor sau a vecinilor aflaţi la o vârstă înaintată şi care locuiesc singuri. Astfel, prin convorbiri telefonice zilnice se pot preîntâmpina multe evenimente nedorite, soldate uneori, din nefericire, cu pierderea celor dragi.

Pentru siguranța persoanelor vârstnice, îi sfătuim:

Gătiți cu grijă: nu părăsiți camera în timp ce mâncarea este pe aragaz! Mutați lucrurile inflamabile departe de aragaz!

Nu fumați niciodată în pat!

Poziționați radiatoarele la distanță de materialele combustibile: asigurați-vă că radiatoarele nu sunt prea aproape de draperii, lenjerie de pat, canapele, hârtii, haine sau alte materiale combustibile!

Utilizați detectoare de fum și monoxid de carbon!

Verificați și curățați sobele, centralele termice și coșurile de fum!

Atenție la lumânări: alegeți lumânări și candele electrice ca alternativă la lumânările clasice. Dacă utilizați lumânări clasice, nu le lăsați nesupravegheate și în nici un caz, nu le lăsați să ardă când vă duceți la culcare!

Țineți stingătoarele în apropiere: ar trebui să aveți cel puțin un stingător de incendiu în locuință.

Ce trebuie să faceți dacă vă iau foc hainele? Dacă vi se aprind hainele, vă opriți (dacă alergați flăcările se întețesc), vă lăsați pe podea și vă rostogoliți până când focul se stinge. Puneți apă rece pe arsură până când ajung echipajele de intervenție.

Preveniți riscul de cădere, fixând covoarele/preșurile pe podea cu un suport cauciucat și plasați covorașe de cauciuc în interiorul căzii pentru a preveni alunecarea! Montați benzi led cu senzori de mișcare lângă pat și pe traseul dinspre dormitor spre baie pentru a preveni căderile în timpul deplasărilor nocturne.

Rămâneți conectați: păstrați întotdeauna un telefon la îndemână, pentru a-i putea contacta pe cei dragi în caz de nevoie și pentru a putea apela urgent 112, în caz de incendiu ori în cazul în care cădeți în locuință sau vi se face rău și sunteți în imposibilitatea de a vă mișca.

 Nu uitați! Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.                                   

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy