Pompierii militari harghiteni, recomandari în prag de Anul Nou

0

Articol disponibil în: Română

A început numărătoarea inversă până la noaptea dintre ani, iar  pompierii militari harghiteni vin cu două recomandări:

  •  NU permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii!
  •  NU neglijați respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus!

În afara acestor măsuri pe care trebuie să le respectăm fiecare dintre noi, vă informăm că, în perioada imediat următoare, aproape 100 de pompieri militari harghiteni vor asigura, zilnic, misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență, iar răspunsul la solicitările cetățenilor va fi gestionat cu mijloacele tehnice din dotare: echipaje de stingere, șenilata, mașini de descarcerare, ambulanțe SMURD tip B2, precum şi autospeciala pentru transport personal şi victime multiple.

În domeniul preventiv, potrivit acțiunilor cuprinse în Planul de măsuri pentru sezonul rece, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii de prevenire derulează controale la unitățile de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, construcții și alte amenajări similare ori, după caz, în zonele unde se vor organiza evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece.

Totodată, pe durata acțiunilor de prevenire, desfășurate la categoriile de obiective menționate anterior, prioritară este și verificarea respectării măsurilor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Pe lângă aceste măsuri dispuse de autorități, sunt și cele pe care le puteți lua fiecare dintre voi. Fiți aliații noștri, gândiți-vă la ce vi se poate întâmpla vouă sau celor din apropierea voastră atunci când folosiți aceste petarde și artificii. NU alegeți să vă riscați sănătatea pentru câteva secunde de distracție.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a acestor obiecte. Nu au fost puține situațiile când pompierii și echipajele medicale au acționat pentru stingerea incendiilor sau pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor rănite în urma utilizării mijloacelor pirotehnice.

Un caz recent s-a produs în data de 22 decembrie, în localitatea Oltina, județul Constanța, acolo unde folosirea petardelor a rănit un copil de opt ani, după ce obiectul i-a explodat în mână. La locul solicitării a fost găsit un copil conștient şi stabil care avea mai multe plăgi şi arsuri la nivelul palmei şi degetelor. Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD şi a fost transportat la Spitalul Județean Constanţa.

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de folosirea necorespunzătoare, nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor de încălzire.

Dacă respectați aceste reguli simple, veți intra în siguranță în noul an!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy