Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

România coboară drastic în Topul Mondial QS al Universităţilor. Pe ce loc se află în lume cele patru instituții

Cele patru mari universităţi din ţară („Al. I. Cuza“ din Iaşi, UBB Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara) au căzut, din nou, cu 100 de locuri, coborând sub poziţia 700, în Topul Mondial QS al Universităţilor, ediţia 2013-2014, publicat marţi, potrivit adevarul.ro.

Toate cele patru universităţi româneşti au pierdut 100 de locuri faţă de clasamentul internaţional de anul trecut, când erau clasate pe poziţiile 601+ în topul mondial realizat anual de compania de ranking QS.

În topul de anul acesta, publicat marţi de companie, cele patru universităţi din România („Al. I. Cuza“ din Iaşi, UBB Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara) apar pe poziţiile 701+.

Primele locuri în topul mondial QS sunt ocupate, ca anul trecut, de Massachusetts Institute of Technology (MIT), Harvard şi Cambridge, cu diferenţa că Harvard a urcat un loc, în condiţiile în care în 2012 Cambridge a fost lider în clasament. Topul ”The QS World University Rankings® ” este un clasament al celor mai bune universităţi din lume realizat anual. Anul acesta topul a fost extins cu 100 de locuri, devenind Top 800, 76 de ţări reprezentate.

Clasamentul se bazează pe patru indicatori: cercetarea academică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenţilor şi gradul de internaţionalizare. Astfel, topul este realizat de QS ţinând cont de reputaţia academică (40%), reputaţia în rândul angajatorilor (10%), raportul între numărul de studenţi şi corpul didactic (20%), numărul de lucrări academice listate în publicaţiile de specialitate (20%), numărul cadrelor didactice internaţionale (5%) şi de numărul studenţilor internaţionali (5%).

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.