Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Românii pot cumpăra de acum vignetă pentru Ungaria şi din vama Nădlac

Foto: https://www.g4media.ro

La punctul de trecere a frontierei de la Csanádpalota-Nădlac II s-a deschis un punct de vânzare al vignetelor necesare pentru Ungaria, destinat şoferilor autoturismelor sau autocamioanelor înmatriculate în străinătate, a transmis compania naţională maghiară pentru autostrăzi, luni, către agenţia ungară de presă MTI.

Noul punct de vânzare este de mare ajutor în primul rând pentru transportatorii care sosesc dinspre România, scrie în comunicat.

Noul partener al companiei naţionale maghiare pentru autostrăzi (NÚSZ) funcţionează la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, pe autostrada M43, în direcţia care duce către autostrada M5. Aici există atât posibilitatea achiziţionării de vignete, cât şi posibilitatea încărcării contului pentru taxare rutieră electronică HU-GO. Deocamdată, noul punct este deschis între orele 8 şi 20, în fiecare zi, însă după încheierea epidemiei de coronavirus va funcţiona non-stop.

Potrivit NÚSZ, deschiderea acestuia este un mare pas înainte; de când există acest punct de trecere a frontierei, şoferii care soseau dinspre România aveau de parcurs nouă kilometri până la cel mai apropiat punct de vânzare al vignetelor, parcarea Kövegyi Szent Gellért, loc până în care treceau deja de primul punct de control al plăţii taxei de drum. Noul punct de vânzare ajută şoferii care sosesc în Ungaria dinspre România şi care parcurg autostrada M43 să evite amenzile administrative aplicate pentru neplata taxei de drum sau efectuarea unei plăţi necorespunzătoare (de exemplu, pentru o altă categorie de vehicule sau pentru o perioadă greşită), amenzi care sunt aplicate de poliţia ungară în baza datelor care le sunt transmise de către NÚSZ.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *