S-a acordat finanțare pentru modernizarea drumului județean Bilbor până limita județului Suceava

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Unul dintre drumurile cele mai frumoase care va traversa Carpații și va lega regiunea noastră cu Bucovina, va fi porțiunea de drum dintre Bilbor și granița cu județul Suceava. 

A fost nevoie de șase ani pentru a ajunge în această fază a proiectului. Din păcate a trebuit să treacă atâția ani pentru ca să se înțeleagă faptul că această investiție va avea avantaje economice concrete. Proiectul a fost început în lipsa resurselor financiare, însă după cum obișnuiesc să spun, nu lipsa banilor este cea mai mare piedică în procesul de implementare a investiției, ci lipsa voinței și colaborării. Și astfel acestea s-au dovedit a fi adevărate, am emis ordinul de începere al lucrărilor, fiind urmat și de resursele financiare necesare. Sumele care s-au eliberat astfel vom putea utiliza pentru implementarea de noi investiții, a declarat președintele CJ Harghita Borboly Csaba.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – România vom avea drumuri mai bune spre Bucovina, din inima Transilvaniei: drumul județean DJ 174A – Bilbor (km 20+000 – 23+423) – DJ 174C – limita județului Suceava (km 5+000 – 11+197) va fi modernizat cu sprijinul Regio-Programul Operațional Regional.

Contractul de finanțare a fost semnat la începutul lunii decembrie cu ADR Centru – Romania.

Bugetul proiectului este de 7,86 milioane lei, iar lucrările trebuie finalizate până pe 30 octombrie 2019: https://bit.ly/2PvaDsf.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy