Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

S-au ales președintele și vicepreședinții Consiliului Județean Harghita

Miercuri, 23 iunie 2016 a avut loc ședința de constituire a noului consiliu județean care a debutat prin cuvântul rostit de prefectul județului Harghita, Jean Andrei Adrian care a felicitat noii membri ai consiliului. În debut, ședința de constituire a fost condusă de decanul de vârstă din rândul consilierilor județeni, Brezovszky Gheorghe Adam, împreună cu doi dintre cei mai tinerii consilieri județeni, Dajka Tünde și Kolumbán Dávid. Au fost prezenți la ședința festivă Kelemen Hunor, președintele UDMR, senatorul Tánczos Barna și totodată și reprezentanți ai cultelor.

Pe ordinea de zi a ședinței de constituire, primul punct a fost reprezentat de alegerea comisiei de validare și urmat de validarea mandatelor consilierilor județeni.

În urma propunerilor pentru funcțiile de președinte, respectiv vicepreședinți ai consiliului județean, proaspăt validații consilieri județeni au ales noua conducere a instituției. Pentru următorii patru ani președintele consiliului județean este Borboly Csaba, iar vicepreședinții sunt Barti Tihamér și Biró Barna Botond.

Borboly Csaba, aflat la cel de-al treilea mandat de președinte al consiliului județean, a afirmat că componența noului consiliu județean oglindește opțiunea alegătorilor și și-a exprimat bucuria pentru încrederea acordată de către alegători, menționând că majoritatea alegătorilor au ales continuitatea. Alegătorii au înțeles esențialul, iar potrivit sloganului de până acum „mai puțin circ, mai multă muncă”, continuă activitatea consiliului județean. „Vom continua și cooperarea bazată pe solidaritate între diferite zone ale județului. Am convingerea că la fel ca până acum vom putea renunța unii în favoarea altora, pentru a putea duce la bun sfârșit activitatea depusă înspre binele cetățenilor. Pe viitor trebuie să avem în vedere și faptul că suntem un județ preponderent rural, acest lucru trebuie să primeze în elaborarea strategiilor de dezvoltare județene. Toate activitatea noastră trebuie să se realizeze în consens, prin cooperare și colaborare”, a conchis Borboly Csaba.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a ținut să felicite noii consilieri județeni și i-a îndemnat ca în acest nou mandat activitatea să se desfășoare sub semnul consensului și colaborării. Acesta a menționat că dezideratele și promisiunile făcute în campania electorală pot fi puse în practică doar în acest mod, iar beneficiarii direcți sunt cetățenii. Kelemen Hunor a spus că Uniunea este adeptă a colaborării în toate segmentele societății: economic, social, relația cu cultele religioase, dar și în ceea ce privește păstrarea identității naționale, și a continuat prin a spune că după anul 2016 sunt așteptate reforme administrative care vor conduce la descentralizarea bazată pe principiul subsidiarității, astfel administrațiile locale vor primi noi competențe decizionale. Președintele UDMR i-a asigurat de asemenea pe cei prezenți că în calitate de parlamentar dorește să fie un partener care să fie alături de consiliul județean, autoritățile locale și oameni.

Senatorul Tánczos Barna, după ce i-a felicitat pe noii consilieri județeni le-a sugerat acestora să fie competitivi, dorindu-le ca în calitatea lor să reușească prin intermediul activității desfășurate, să-i facă mândri pe cetățenii județului.

Miercurea-Ciuc, 23 iunie 2016
Un comentariu la “S-au ales președintele și vicepreședinții Consiliului Județean Harghita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.