Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Salina Praid rămâne închisă până miercuri, 27 iulie, după infiltraţia din zona galeriei de acces

Salina Praid va rămâne închisă până miercuri, 27 iulie, după ce, sâmbătă, o fisură în peretele tunelului care coboară spre orizontul de vizitare, generată de un izvor natural, a provocat inundarea cu apă și nămol a galeriei de coastă.

Potrivit site-ului Salinei Praid, baza de tratament rămâne închisă în zilele de 25, 26 şi 27 iulie, „din cauza tehnice”.


Sâmbătă, 23 iulie, a apărut o fisură în peretele tunelului care coboară spre orizontul de vizitare, generată de un izvor natural, care a provocat inundarea cu apă și nămol a galeriei de coastă. Turiştii aflaţi în subteran au ieşit la suprafaţă, fără să se înregistreze probleme deosebite.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita la acea dată, aproximativ o mie de turişti au fost evacuaţi la suprafaţă, în siguranţă, cu autobuzele, la intervale de 30 minute.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că este posibil să fie nevoie de o lucrare mai amplă pentru rezolvarea problemei şi şi-a exprimat speranţa că funcţionarea bazei de tratament nu va fi afectată.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.