Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Salvator în timpul liber: un pompier-paramedic a intervenit pentru a ajuta victima unui accident rutier

Siguranța semenilor reprezintă pentru cei ce lucrează în sistemul de urgență o preocupare constantă, chiar și în timpul liber. Fapt demonstrat din nou, de un pompier, în dimineața zilei de joi, 19 ianuarie.

„În această dimineață, în municipiul Miercurea Ciuc, echipajul de prim ajutor din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe strada Iancu de Hunedoara.  În urma evenimentului rutier, a rezultat o victimă, conștientă, care a fost asistată și evaluată medical de către colegii noștri, ulterior  fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru investigații de specialitate.
La acest accident, a intervenit în sprijinul victimei accidentate un pompier paramedic, plt.adj. Florin Amihăiesei, care se afla în trafic, în drum spre serviciu, când a observat producerea evenimentului.”, transmite ISU Harghita.

Plt.adj. Florin Amihăiesei este încadrat la ISU Harghita din  2007, iar de la înființarea SMURD Harghita, în anul 2010, este paramedic.

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Harghita, în ultimele 24 de ore, paramedicii SMURD au intervenit pentru gestionarea a 8 situații de urgență, 8 persoane aflate în dificultate fiind asistate medical.

Recomandările pompierilor pentru cei care ajung la locul unui accident rutier:


 NU VĂ PANICAȚI!
– Sunați la 112. Oferiți locația cât mai exactă.
– Porniți luminile de avarie pentru a semnaliza și celorlalți participanți la trafic, producerea accidentului.
– Aflați dacă sunt persoane blocate care nu pot ieși. Transmiteți acest lucru operatorului 112.
– Oferiți informații despre numărul persoanelor implicate.
– La nevoie, utilizați stingătorul din dotare – în urma accidentului pot exista scurgeri de carburant sau chiar flacără deschisă, existând un pericol de incendiu.
– Pregătiți locul pentru sosirea echipajelor medicale – rugați toți șoferii mașinilor oprite să facă un culoar liber pentru echipajele de intervenție.
ESTE INTERZIS!
– Să schimbați poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane.

– Să preluați victimele de la faţa locului cu scopul de a ajunge cât mai repede la o unitate spitalicească fără a aştepta sosirea echipajelor medicale.

– Să părăsiți locul accidentului până la sosirea echipajelor de poliție

Cum acordăm primul ajutor

– Înainte de a coborî din mașină, luați în calcul riscurile posibile: incendiu, trafic deschis, teren alunecos, instabilitatea mașinii accidentate sau existența unor substanțe periculoase (în cazul mașinilor de transport marfă există marcaje specifice).

– În cazul în care nu cunoașteți măsurile de acordare a primului ajutor, rezumați-vă la a încerca să calmați victimele, să le comunicați că ați alertat echipajele de intervenţie şi să le recomandați să nu efectueze mişcări bruşte care să le agraveze starea medicală.

– Doar dacă există un pericol iminent de incendiu, scoateți victimele menţinând în permanență coloana vertebrală în linie dreaptă (cap – gât – trunchi), pentru a evita agravarea leziunilor.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.