Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sancţiuni de 17.000 de lei și material lemnos confiscat, după o acțiune a polițiștilor harghiteni

În perioada ultimelor 48 de ore, pentru exploatarea unor date şi indicii cu valoare operativă, obţinute prin activităţile specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate anterior, poliţiştii harghiteni au organizat o acţiune pe raza oraşului Vlăhiţa, în vederea interceptării unor transporturi ilicite de material lemnos provenit din demolarea unor anexe de tip şură.

În cadrul acestor acţiuni au fost depistate două asemenea transporturi, ambele conţinând structuri din material lemnos de diferite specii, provenite din demolarea unor clădiri, fără documente legale de provenienţă.

„În primul dintre cazurile identificate de poliţişti, un bărbat de 37 de ani, din comuna Mereşti, care transporta ilicit circa 5 mc de componente din lemn, a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

În cel de-al doilea caz, pentru transportul ilicit a unui volum de aproape 41 mc de material lemnos debitat, provenit tot din demolări de construcţii, un bărbat de 53 de ani, din judeţul Satu Mare, a fost sancţionat contravenţional, potrivit prevederilor aceluiaşi act normativ, cu amendă de 15.000 de lei.”, transmite IPJ Harghita.

Întreaga cantitate de material lemnos, în valoare totală de peste 100.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *