Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Șapte noi infecții pe Secția de cardiologie a spitalului județean

Foto cu caracter ilustrativ

 

Noile testări PCR arată șapte noi cazuri de infecție cu coronavirus pe Secția de cardiologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, transmite referentul de presă Kiss Edit.

Joi a fost completată testarea PCR pentru coronavirus a tuturor angajaților și  pacienților internați pe Secția de cardiologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru depistarea eventualelor noi infecții. Rezultatele au confirmat șapte noi infecții cu coronavirus: la un pacient și la șase angajați (cinci asistenți și un îngrijitor).

Pacientul infectat a fost transferat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, angajații infectați sunt internați la secțiile spitalului care oferă îngrijire persoanelor infectați cu coronavirus. Un angajat a prezentat simptome ușoare ale bolii Covid-19, ceilalți sunt asimptomatici.

Pe Secția de cardiologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc în total au fost infectați cu coronavirus 20 persoane: 4 pacienți și 16 angajați.

În zilele următoare se vor repeta testele PCR pentru toți cei internați pe secție și pentru angajați.

Pe Secția de cardiologie vineri s-au aflat internați 23 pacienți. Activitatea ambulatoriului de cardiologie este suspendată în continuare. Cei cu probleme cardiologice pot apela la Unitatea de Primiri Urgențe al spitalului, linia de gardă cardiologie funcționează, cei care necesită internare vor fi îngrijiți pe Secția de boli interne, iar cazurile grave, care necesită îngrijire specială, vor fi internați în Unitatea de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici al spitalului.

Conducerea spitalului asigură locuitorii zonei, că toți cei care au nevoie de îngrijire medicală vor primi aceasta în instituția noastră, în condiții de siguranță și că personalul medical respectă regulile de prevenire a infecției.

Pe secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților infectați cu coronavirus vineri se aflau internați 61 de persoane, dintre ei 46 cu infecția confirmată, ceilalți din cauza suspiciunii infectării cu virusul Sars-Cov-2. În unitatea externă, unde sunt internați cei asimptomatici sau cu simptome ușoare, vineri se aflau internați 13 persoane.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.