Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în siguranță – recomandările polițiștilor harghiteni

În perioada 12 – 15 august a.c., polițiștii harghiteni de ordine publică, polițiști rutieri, precum și cei din alte structuri, se vor afla la datorie în toată perioada sfârșitului de săptămână prelungit.

Cu această ocazie oamenii legii vor acționa zilnic, atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de zilele libere.
Poliţiştii vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase și la evenimentele cultural-artistice organizate în județul Harghita.
Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţişti rutieri vor acţiona pe drumurile naţionale și județene fiind acordată o atenție sporită principalelor artere de circulație care permit accesul în zonele de desfășurare a evenimentelor.

Polițiștii harghiteni vă recomandă:

– Dacă vă deplasați cu autoturismul, înainte de a porni la drum, nu consumați băuturi alcoolice sau alte substanțe de natură să vă afecteze capacitatea de a conduce, înainte de a porni la drum;
– Informați-vă de starea vremii și respectați regulile de circulație, păstrați o distanță de deplasare corespunzătoare față celelalte vehicule, adaptați viteza cu care circulați, la condițiile de drum, nu alegeți alternative mai scurte de drum dacă nu cunoașteți zonele etc.
– Asigurați-vă ca starea tehnică a autoturismului este corespunzătoare înainte de a pleca la drum;
– Nu parcați neregulamentar autoturismele;
– Nu lăsați autoturismul neasigurat, nu lăsați bunuri la vedere: bani, telefoane mobile, genți, poșete etc.;
– Nu lăsați copiii sau animalele de companie în autoturism, chiar dacă lipsiți o scurtă perioadă de timp;
– Respectați recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine;
– Nu introduceți și nu păstrați asupra dumneavoastră în timpul adunărilor publice, băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente;
– Nu participați la adunări publice în stare de ebrietate, nu consumați şi nu distribuiți băuturi alcoolice sau droguri;
– Părăsiți imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când ați fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau organele de ordine;
– Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase! Deplasaţi-vă în grup, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate!
– Supravegheați în permanență copiii și persoanele vârstnice precum și bunurile personale pe care le aveți asupra dumneavoastră.
În caz de nevoie sau dacă ați fost martorului unei fapte ilicite, apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.