Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Scandal într-o benzinărie din Miercurea Ciuc, provocat de patru tineri sub influența alcoolului

Duminică, 04 iulie 2021, în jurul orei 09:05, o patrulă de siguranță publică, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Miercurea Ciuc, a fost sesizată telefonic despre faptul că, în incinta unei benzinării din localitate, un grup de tineri provoacă scandal.

În urma primelor verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că scandalul ar fi fost provocat de un grup format din patru tineri, toţi aflați sub influența alcoolului, care au plecat de la faţa locului.

Ulterior, trei tineri din grupul respectiv au fost identificați în trafic, pe strada Brașovului, în timp ce se deplasau cu un autoturism.

Poliţiştii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, însă acesta şi-a continuat deplasarea.

După o urmărire până pe strada Kossuth Lajos, în dreptul imobilului cu nr. 31 autoturismul nu și-a mai putut continua deplasarea, din cauza traficului ce-l preceda, astfel încât a oprit, moment în care pasagerul care se afla pe bancheta din spate a schimbat locul cu persoana care se afla pe scaunul șoferului.

Astfel, de la volanul autoturismului a coborât un tânăr de 20 de ani, din comuna Racu, acesta afirmând că el a condus şi că nu posedă permis, rezultatul etilotestului fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cazul celuilalt pasager, un bărbat de 27 de ani, tot din comuna Racu, aflat pe scaunul din dreapta față, rezultatul etilotest a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Singurul care a refuzat atât testarea alcoolscop cât şi recoltarea de probe biologice, a fost chiar acela care se pare că a condus autoturismul, un tânăr de 22 de ani, din comuna Racu.

Mai mult, în timpul intervenţiei şi imobilizării, acesta şi cel de 20 de ani au proferat injurii şi amenințări la adresa polițiştilor.

În aceste condiţii faţă de tânărul de 22 de ani a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi refuzul de a se supune recoltării de probe biologice.

  • informații furnizate de IPJ HarghitaFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *