Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Scene violente la şcoală! O profesoară din Miercurea Ciuc a fost bătută de un elev în timpul orelor!

O profesoară de la Şcoala Gimnazială ‘Liviu Rebreanu’ din Miercurea Ciuc a fost bătută de un elev de 14 ani în timpul orelor.

imgTotul s-a întâmplat, joi, în timpul cursurilor, atunci când profesoara din Miercurea Ciuc a fost împinsă şi chiar lovită de elevul în vârstă de 14 ani. Femeia a sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj al Ambulanţei şi un echipaj al Poliţiei.

„Am fost sesizaţi cu privire la faptul că un cadru didactic de la o şcoală a fost împinsă şi chiar lovită de un elev de 14 ani, sens în care am înregistrat un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, în care desfăşurăm cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului şi, evident, vom propune soluţie legală prin Parchet”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Profesoara bătută de elev a refuzat transportul la spital. În acelaşi timp, conducerea Inspectoratului Şcolar General a declanşat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

„Am fost informaţi, şcoala a iniţiat deja procedurile cuvenite în astfel de cazuri, se face o comisie să lămurească de unde a pornit. Şcoala a luat primele măsuri, urmărim cazul, să vedem ce s-a întâmplat”, a afirmat Inspectorul şcolar general, Petru Gârbea.

Noul episod violent petrecut într-o şcoală din Miercurea Ciuc s-a produs în aceeaşi zi în care un elev din Teleorman a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce şi-a agresat, umilit şi sechestrat profesoara de educaţie civică.

observator.tv
2 comentarii la “Scene violente la şcoală! O profesoară din Miercurea Ciuc a fost bătută de un elev în timpul orelor!

  1. Dobritoiu Ovidiu

    Elevul Bostan clasa a VII a B…a fost in rolul principal.Tot in aceasta clasa exista un elev pe nume Ovidiu care ameninta cu bataia toti colegii de clasa si cere bani.La sedintele cu parintii se invoca tot felul de motive…e minor,probleme 8n familie etc.Acest elev daca-l putem numi asa are probleme de comportament din cls a I a…nimeni din conducerea scolii nu a luat masuri.A avut nota scazuta la purtare si in rest nimic deosebit….continua sa-i terorizeze pe ceilati colegi.Atunci sa nu ne mire incidentul petrecut ieri.

    Raspunde
  2. bogdan

    Cred ca nu doar intamplarea face ca in SUA si Germania, invatamantul sa fie diferentiat de la clasa a VI-a si cei de aceeasi teapa stau impreuna, iar scolile au angajati bodyguarzi in SUA, se intra cate 2 profesori la clasele cu copii violenti si au un nr mic de elevi aceste clase, (in Finlanda sunt 4 profesori la clasele cu elevi violenti). Au camere de suspendare in toate scolile unde sunt dusi elevii agresivi si nu mai sunt lasati sa participe la cursurile de dimineata in ziua in care au avut un comportament neadecvat si stau dupa-masa pana la ora 18 la cursuri cu profesori platiti daca nu vor absente si exmatriculare. In SUA toti elevii au un dosar in care este consemnat comportamentul scolar, cu care merg la angajare si cu care vor iesi la pensie. Daca s-ar face la noi asa dosare, ar fi considerate DISCRIMINATOARE! La noi este ideea ca invatamantul diferentiat in care se valorifica potentialul fiecarui copil, inseamna DISCRIMINARE! La noi daca s-ar face invatamant pe niveluri, parintii ar fi in stare sa mearga pana la minister mai ales daca au relatii, astfel incat copilul lor sa termine doar clase de nivel avansat, trecand peste lege, peste profesori si peste copiii capabili, considerand ca este DISCRIMINAT copilul lor! Invatamantul diferentiat in SUA se asigura prin autocare care duc elevii la scoala care li se potriveste. Si bineinteles ca li se ofera si a zecea sansa la copii ca sa treaca la un nivel mai avansat, scoala organizand meditatii cu profesori platiti.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.