Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Școlile și grădinițele din Miercurea-Ciuc s-ar putea închide din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19

Primarul Ráduly Róbert Kálmán estimează că, peste câteva zile, procentajul de cazuri noi va depăși procentajul de 3 la mia de locuitori, astfel vor fi implementate o serie de restricții în Miercurea Ciuc, dintre care este posibil și închiderea școlilor și ale grădinițelor și reluarea educației online.

După ședința de astăzi, 12 octombrie 2020 al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Miercurea Ciuc, primarul Ráduly Róbert Kálmán, președintele comitetului, a informat presa despre cifre dezamăgitoare: „Pe parcursul ultimelor trei săptămâni numărul infecțiilor cu noul coronavirus s-a dublat săptămânal. În momentul de față procentajul este 1,25 la mia de locuitori la nivelul județului și de 2,53 la nivelul municipiului.”

Ráduly propune luarea a două măsuri de prevenire urgente: Centrul Județean de Transfuzie Sanguină să fie dotat cu aparat de colectare de plasmă umană, respectiv să fie lansată o campanie de conștientizare despre folosul vaccinului antigripal, și stocarea vaccinelor cu scopul de a exclude măcar gripa.

 

Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.