Se acordă finanțare pentru activitatea asociațiilor ecvestre din Harghita Călăreții oferă un plus de atractivitate și din punct de vedere turistic

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita organizează concurs de proiecte adresat asociațiilor și cluburilor ecvestre, legal înregistrate. La concursul de proiecte se pot înscrie acele asociații a căror sediu se găsește pe teritoriul localităților în care primăria este membra a Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita sau care desfășoară o activitate de interes județean.

Scopul concursului de proiecte este acela de sprijinire a evenimentelor organizate de aceste asociații: închirierea de adăposturi mobile pentru cai, cheltuielile de transport ale cailor la competiţiile internaţionale, cheltuieli cu premii, taxe de participare la diferite concursuri și alte cheltuieli organizatorice, materiale şi de serviciu.

Suma prevăzută pentru finanțare este de 38 mii lei, iar finanțare nerambursabilă reprezintă 49% din totalul cheltuielilor.

Documentaţia de solicitare a finanţării nerambursabile – Ghidul solicitantului şi Cererea de finanţare – se pot procura la sediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita, Miercurea Ciuc, str. Piaţa Libertăţii, nr. 5, camera 244/B, telefon: 0740-169850, 0740-122490, e-mail: [email protected] sau [email protected] sau se pot descărca de pe site-ul www.judetulharghita.ro.

Data limită de depunere a proiectelor este de 30.04.2016, ora 12,00 la sediul asociaţiei, Miercurea-Ciuc, str. Piaţa Libertăţii, nr. 5, camera 244/.

„Trebuie să acordăm atenție valorilor de care dispunem, printre acestea numărându-se și călăreții care prin participarea la evenimente oferă un plus de atractivitate din punct de vedere turistic, și nu numai. Este îmbucurător faptul că în regiune sunt tot mai multe școli de echitație, persoane care îngrijesc cai, asociațiile care au ca activitate păstrarea tradițiilor și evenimente cu caracter ecvestru. Acei călăreți care participă la concursuri naționale și internaționale contribuie la renumele regiunii noastre. Acest concurs de proiecte se dorește a fi un semn de recunoștință acordat pentru activitatea desfășurată de aceste asociații”, a afirmat președintele Consiliului Județean Harghita Borboly Csaba.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy