Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Se fură din codru! Câte amenzi au aplicat poliţiştii harghiteni într-o singură zi?

lemneLa data de 22.06.2017, în cadrul unei acţiuni desfăşurată pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţiştii Posturilor de Poliţie Secuieni şi Atid au procedat la exploatarea unor date şi indicii cu valoare operativă, pentru care s-au deplasat în satul Bodogaia, unde l-au identificat pe B.C. de 25 de ani, din comuna Vânători, judeţul Mureş, în timp ce transporta cu un autovehicul cantitatea de 1 mc material lemnos, fără documente legale.
În aceste condiţii materialul lemnos, în valoare de 125 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, iar persoana în cauza a fost sancționată contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă de 5.000 de lei.

În aceeaşi zi, în cadrul unei acţiuni similare, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au desfășurat o acțiune pe linie silvică în Bazinul Gheorgheni, iar în urma unui control efectuat la o societate comercială de profil din comuna Ciumani, s-a constatat că un volum de 13,54 mc cherestea de esenţă rășinoase era deținut fără documente de proveniență.
Drept urmare cheresteaua, în valoare de 7.271 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar firma a fost sancționată contravențional, în conformitate cu Legea 171/2010, cu amendă de 6.000 de lei.

De asemenea, s-a constatat că registrul de evidență a intrărilor/ieșirilor de materiale lemnoase nu era ținut la zi, situaţie în care firma a fost sancționată contravențional, potrivit prevederilor aceluiaşi act normativ, cu încă o amendă, în cuantum de 5.000 de lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *